Uitgaan & Cultuur

De Schellevissen brengen nieuw lied tijdens de Havendagen
Mooi Almelo

ALMELO - De Havendagen werden ook dit jaar weer opgesierd met prachtige boten, marktkramen, volleybal maar ook met muziek. Muziek over water, over havens, schepen met hun bemanning en vrouwen die op de kade hun mannen uitzwaaien. De Oostvaarders vertegenwoordigden zingend de mannen en het Vissersvrouwenkoor De Schellevissen vertegenwoordigden zingend de vrouwen.

De wind waaide flink, de zon scheen en de muziek klonk mooier als ooit te voren.

De Schellevissen kwamen met een verrassend mooi lied over Almelo. De primeur, dit alles vanwege de prachtige nieuwe haven. Al tijden lag het lied klaar om gepresenteerd te worden, echter corona zorgde voor vele malen uitstel. Maar nu was het eindelijk zover. Het lied ’Mooi Almelo’,  waarvan de tekst werd geschreven door Ank Nieuwenhuis en het geheel gearrangeerd door dirigent Andrea Klooster, kon ten gehore worden gebracht. Het refrein was op mooi blauw doek geprint waardoor het publiek mee kon zingen. Het feest was compleet toen het publiek enthousiast meezong. Iedereen was van mening dat het een prachtig lied is en een aanwinst voor mooi Almelo.

Nog geen uur later klonk ’Op het café daar op de hoek’ (Nielz) nogmaals het refrein van Mooi Almelo.

Mooi Almelo, in ‚’t centrum ligt de havenkom,
en de boten die voor dag en dauw uit varen gaan.
Mooi Almelo, de boot vaart met de bruidegom,
en bij ’t Stadhuis zie je de bruid al staan.

De dames hadden zichzelf getrakteerd op een wijntje op het terras bij Nielz, de eigenaar kwam langs en de dames begonnen op zijn verzoek nogmaals het eerste couplet (waar zijn café in voorkomt) en  het refrein te zingen en ook hier werd het lied met veel enthousiasme begroet.

Het was een succesvolle Havendag die zaterdag in juli.

Niet alleen tijdens de Havendagen werd dit lied met gejuich ontvangen. De Schellevissen mochten een paar dagen later een optreden verzorgen in woonzorgcentrum De Hofkamp. Wat een gezelligheid was daar.  De bewoners zaten lekker buiten op het terras of op hun balkon en al snel werd er mee gezongen, geklapt en gedanst. Het refrein van het lied Mooi Almelo werd ook hier uit volle borst meegezongen, mede ook omdat het spandoek met de tekst natuurlijk weer mee was.

Het werd weer een feest voor de bewoners en het vissersvrouwenkoor De Schellevissen daar in  het woonzorgcentrum De Hofkamp met als sluitstuk  de polonaise.