Sport & Vrijetijd

De kracht van wandelen

OVERDINKEL - Elke dag wandelen, komt je lichaam en geest ten goede. Dat predikt Annet Boin (62) uit Overdinkel. “We leven in lastige tijden nu en er zijn veel mensen die het zwaar hebben. Zorg ervoor dat je dagelijks een half uur tot een uur buiten bent. Daar wordt je zo anders van. Je hoeft geen kilometers te lopen maar zorg ervoor dat je in de buitenlucht, in de natuur bent.”

Annet heeft sinds 10 jaar een reikipraktijk. “Ik heb te kampen gehad met een flinke burn-out. In die periode ben ik gaan wandelen. En telkens daarna voelde ik me stukken beter. Daarna ben ik eerst met kleine groepjes gaan wandelen, stiltewandelingen. Ik laat dan mensen het verschil ervaren tussen stil zijn en praten. Ik zoek dan ook altijd een rustige omgeving op, laat mensen de natuur horen, voelen en zien. Met Miranda Elferink heb ik een wandelgroep met alleenstaanden. Je kunt de situatie niet veranderen, maar je er wel voor zorgen dat mensen sterk blijven. En mensen laten voelen om situaties te accepteren. Dat maakt het behapbaarder. Als je bijvoorbeeld in de regen loopt, kun je in verweer gaan, maar je kunt ook meebewegen en dan ervan genieten. Ga gewoon naar buiten, in de natuur, meer heb je niet nodig en dat is het mooie van wandelen.”

Door corona zijn er veel beperkingen om met groepen te wandelen. Informatie hierover is te vinden op www.reikipraktijk-annet.nl of op Facebook /annet.boin