Sport & Vrijetijd

De Coronas bij opening theaterseizoen op ZINgeversavond in het Openluchttheater

Fotograaf: Emile Willems

NIJVERDAL – De weergoden waren in elk geval gunstig gestemd, vrijdagavond bij de opening van het theaterseizoen van ZINiN. En of het verstandig was met een optreden van De Coronas te beginnen? Toepasselijk was het zeker wel! De stand-up popband maakte er met hun verzoeknummers een mooie show, een groot feest en een dolle avond van. 

Voorafgaand aan het muzikale optreden praatten directeur Chris Funk en programmeur Mirella Jellema van ZINiN het publiek bij. Een van de hoogtepunten van het nieuwe seizoen is het optreden van Youp van 't Hek met 'De laatste ronde'. Hiervoor wordt geloot. Maar voor het komend seizoen '21/'22 staan meer grote namen op het programma. Onder andere Helligen Hendrik, Niet Schieten!, Paulien Cornelisse, Slagerij van Kampen en Daniël Lohues. Funk en Jellema raadden vooral aan om een keer te gaan kijken en luisteren naar nieuw onbekend talent. Een enkele voorstelling is al uitverkocht omdat die veel eerder geprogrammeerd was en door de lockdown enkele keren verzet moesten worden.

Normaal vindt de openingsavond in het ZINiN Theater plaats, maar vanwege corona was deze keer voor het Openluchttheater aan de Duivecatelaan gekozen. Daar kunnen meer mensen in en het is in de buitenlucht. De bezoekers kregen een flyer met het programma. Zingevers kunnen eerder boeken; de reguliere kaartverkoop start op 6 september.

Kaarten reserveren kan via
www.zinin.com of 0548-624489. Het hele theaterprogramma is te vinden op www.zinin.com/agenda. Voor alle voorstellingen worden de RIVM-coronaregels opgevolgd.