Sport & Vrijetijd

Damiën Idzes Gaffel Aöske 2023

LOSSER - Een grote grijns van oor tot oor. Beter dan dat kon Damiën Idzes niet laten zien hoe blij hij was het Aöske te mogen  zijn dit carnavalsjaar in Losser. Uit een groep van 21 kinderen uit de groepen 7 en 8 van bijna alle basisscholen in Losser en Overdinkel trok voormalig Aöske Jurre nummer 2 – het nummer van Damiën -  uit de door notaris Poppinghaus verzegelde enveloppen. 

Het laatste Aöske Jurre stamt van 2019, het jaar waarin voor het laatst uitbundig en groots carnaval werd gevierd in Losser. Jurre heeft van zijn tijd als de publieke kwajongen genoten: “Het was altijd lachen” en heeft als tip voor Damiën: “Ken geen schaamte.”. Met de enthousiaste reactie van Damiën toen hij de gaffel en pet afgelopen zaterdag in ontvangst nam, lijkt het erop dat dat wel gaat lukken. Het carnaval vieren is hem met de paplepel ingegoten. Samen met familie wordt carnaval thuis groots gevierd, volgens de leerling van groep 7 van De Wegwijzer in Losser. En ooit was hij voetbalprins tijdens kamp van AJC. Het nieuwbakken Gaffel Aöske heeft in ieder geval veel zin in zijn nieuwe rol.

Uit de overige 20 kinderen worden prins en prinses gekozen. Deze worden bekend gemaakt tijdens het Jeugdgala op 3 februari. De 18 niet gekozen kinderen vormen de raad die voor meerdere festiviteiten in de aanloop naar carnaval wordt uitgenodigd.