Sport & Vrijetijd

Cobi en Judith lopen halve marathon voor goede doel

VRIEZENVEEN - Op zaterdag 8 mei gaan Cobi van der Velde en Judith Scherphof een halve marathon (21,1 KM) lopen voor het goede doel: Gezinnen die getroffen zijn door kanker. “Gezondheid is niet te koop. Maar we kunnen deze gezinnen wel een moment bezorgen waar ze moed en energie uit kunnen halen in hun strijd tegen kanker”, laat het duo weten.

Om zich in te zetten tegen kanker kwamen Cobi en Judith op dit idee. “Dus zijn wij samen op het idee gekomen om ons actief in te zetten om voor deze gezinnen een culinair verwen pakket samen te stellen. Het begon klein met het idee om een paar gezinnen in onze eigen omgeving te verrassen. Maar het is inmiddels uitgegroeid tot een loopgroep van 17 sportieve dames en meer dan 40 pakketten om weg te geven.”

Opgeven geen optie

Op zaterdag 8 mei gaan Cobi en Judith met 17 sportievelingen (uiteraard coronaproof) een halve marathon door Vriezenveen lopen. “We hebben gekozen om een route te lopen van 7 km en deze route dus 3 keer af te leggen. Wij leveren een sportieve inspanning, om de mensen met kanker te laten weten dat we gedragen worden door hun instelling, hun kracht om te vechten tegen deze ziekte. Opgeven is voor ons op zaterdag 8 mei geen optie.”

Met de donaties gaan ze getroffen gezinnen verrassen met een pakket en hopen ze een glimlach op hun gezicht te toveren. Even niet denken aan ziek zijn, aan pijn, aan de onzekere toekomst. We hebben al diverse toezeggingen van ondernemers uit Twenterand ontvangen die ons willen ondersteunen met het samenstellen van pakketten. Maar uw bijdrage is meer dan welkom om de pakketten zo uitgebreid mogelijk aan te kunnen bieden aan deze gezinnen. Het restant van de donaties wordt overgemaakt aan KWF-kankerbestrijding, Twente tegen Kanker en deBibian Mentel Foundation”, aldus Cobi en Judith.

Bijdrage overmaken
U kunt ons steunen door een bijdrage over te maken naar: J. Blokland, o.v.v. sponsorloop, rekeningnummer IBAN: NL 90 RABO 0154 1213 47 en/of check onze doneersite of scan onderstaande QR-code
https://www.doneeractie.nl/halve-marathon-voor-kankerpatienten.