Sport & Vrijetijd

C.V. de Papsleef ’n steekt de carnavals liefhebbers een hart onder de riem

GEESTEREN - Met het plaatsen van een spandoek in het centrum van Geesteren geven de carnavalsvereniging De Papsleef’n en de wagenbouwverenigingen C.V. Ketel, C.V. het Peleton en C.V. de Kroegtijgers een mooi gebaar af aan de vele deelnemers aan de optocht en carnavalsvierders die anders a.s. zondag te gast zouden zijn tijdens de jaarlijkse Papsleef’ndag. Vooral voor de wagenbouwers, loopgroepen en éénlingen die ontzettend uitkijken naar deze dag is het flink balen dat de optocht voor het tweede jaar niet door kan gaan. Vorig jaar moest de optocht noodgedwongen worden afgelast door slechte weersomstandigheden en nu gooit corona roet in het eten.

Gezamenlijk.

Volgens Vorst Leon Oosterik van C.V. De Papsleef’n is er door de jaren heen een hechte samenwerking ontstaan tussen de carnavalsvereniging en de wagenbouwers: “We zijn erg blij met de diverse wagenbouwverenigingen en loopgroepen uit ons dorp. Het is een sociaal gebeuren waardoor, met name ook, veel jongeren zich voelen aangetrokken. We trekken gezamenlijk op tijdens diverse activiteiten en dat gebeurt in goede harmonie. Dit schept een onderlinge band met elkaar “. De carnavalsvereniging heeft ook nieuwe plaatsnaamborden gemaakt en geplaatst met daarop de logo’s van de wagenbouwverenigingen.

Verassing.

Na de onthulling van het spandoek werden De Papsleef’n aangenaam verrast met een bezoek van de carnavals vrienden van C.V. De Smoezen uit Vroomshoop. Met het overhandigen van een borrelpakket geven ze een mooi gebaar af van verbroedering tussen de beide verenigingen. C.V. De Smoezen komen al vele jaren met een loopgroep van ruim honderd leden naar de optocht op Papsleef’ndag. Ze hebben een vaste plek langs de route die ze als Smoezenstraat inrichten.

Activiteiten

Om de Papsleef’ndag toch niet helemaal zonder het carnavals gevoel voorbij te laten gaan heeft de vereniging voor a.s. zondag, voor de leden, een online spektakel georganiseerd. Het wordt een leuke mix van muziek, bingo, quizvragen en oude beelden van vroeger. Om daarbij een beetje in carnavalssfeer te komen wordt van de deelnemers verwacht om verkleed deel te nemen. Er zijn leuke prijzen te verdelen en er wordt gezorgd voor de inwendige mens d.m.v. een borrel box. De wagenbouwers van C.V. het Peleton kwamen jaarlijks langs de deur met de verkoop van gehaktballen en bakleverworst. Doordat dit nu niet mogelijk is, gebeurt het via een online actie, er zijn huis aan huis flyers verspreid waar op staat hoe men kan bestellen.

Traditie

Een vast gebruik in de week voor Papsleef’ndag is het ziekenbezoek aan de mensen uit het dorp door de prins en adjudant, waarbij ze een bloemetje overhandigd krijgen. Het is nu niet mogelijk om een bezoek te brengen maar de vereniging laat wel een bloemetje bezorgen. Ondanks het niet doorgaan van de carnaval kijken C.V. de Papsleef’n en de wagenbouwverenigingen positief naar de toekomst, ze hopen volgend jaar weer op een gigantische manier carnaval te kunnen vieren.