Sport & Vrijetijd

Kim Perik: “Er wordt weer volop gespeeld door kinderen”

Buurtkinderen openen nieuwe speeltuin

BORNE – Afgelopen zaterdag was de opening van de nieuwe speeltuin in de Cor Hilbrinkstraat. De kinderen in de wijk mochten zaterdag de officiële openingshandeling verrichten middels het doorknippen van de vlaggetjes in de speeltuin. Voor de kinderen en buurtbewoners was er een ijskraam aanwezig om in deze coronatijd er toch een klein feestje van te maken.

Kim Perik laat namens de werkgroep weten dat het echt een geslaagde dag was. “Er was heel veel belangstelling vanuit de Bornse gemeenschap en het was gezellige dag! En het mooiste is dat er nu volop gespeeld wordt door de kinderen, dat is uiteraard het belangrijkste!” 

Ruim 1,5 jaar geleden is er een werkgroep in de wijk gestart (Leonie Elbertsen, Dianne Verwer en Kim Perik) om een nieuwe speeltuin te realiseren in de Cor Hilbrinkstraat onder het motto: Leuk en uitdagend, zo hoort een speeltuin te zijn. De speeltuin was enkele jaren geleden vervangen door enkel kunst/speelobjecten. “Dat heeft niet uitgepakt zoals we vooraf hoopten. Kinderen maakten er nauwelijks gebruik van. Maar dat is nu gelukkig opgelost.”

Dankbaar
Het realiseren van dit project was niet gemakkelijk. “In eerste instantie was er geen geld beschikbaar vanuit de gemeente Borne voor dit burgerinitiatief, maar uiteindelijk hebben alsnog heel veel steun gehad. Zo is bijvoorbeeld de zandbak van de oude Eschschool grotendeels hergebruikt in de nieuwe speeltuin.”

Uiteindelijk heeft de werkgroep veel hulp gekregen vanuit diverse organisaties. Zo kregen ze vanuit het Rabofonds van Rabobank Centraal Twente maar liefst 2000 euro, deed Jantje Beton een mooie bijdrage, was er ook een stimuleringsbijdrage vanuit Stichting Beheer voormalig St. Josephgebouw Borne en kwam er ook een eigen bijdrage vanuit de buurtvereniging. “We zijn daar natuurlijk superblij mee! Iedereen is trots op dit burgerinitiatief, dus al met al kunnen we spreken van een geslaagd project.” 

Gezien de vele reacties van de buurtbewoners over de vele spelende kinderen in de speeltuin is het doel van de werkgroep geslaagd, een leuke en uitdagende speeltuin!

Uw reactie