Sport & Vrijetijd

Bornse inwoners verlengen seizoenkaart FC Twente massaal

BORNE – FC Twente startte afgelopen vrijdag met de verkoop van nieuwe seizoenkaarten voor het seizoen 2021/2022. In eerste instantie kunnen alleen de huidige seizoenkaarthouders hun kaart verlengen. Als beloning kregen zij een verrassing van FC Twente. Supportersvereniging Borne ging samen met Jayden Oosterwolde langs de deuren! 

Secretaris Hans Noppert reageert op de drukke en hectische dag. “Borne verlengde weer massaal de seizoenkaarten!”, steekt Noppert van wal. “In totaal waren er alleen de vrijdag al wel 350 à 400 mensen die hun seizoenkaart verlengden. Net als vorig jaar een geweldig aantal. Dat geeft aan dat het echt nog steeds leeft in Twente.” 

Voor SV Borne betekende het echter wel een hectische dag. Om 9.00 uur moesten ze zich melden bij De Grolsch Veste en kregen zij een van de club een speciale Grolsch-beugel, voor kinderen frisdrank en een mooie poster met de tekst: ‘Wie wilt weer noar huus’. Vervolgens gingen spelers, medewerkers, oud-spelers en supportersverenigingen langs de deuren. “We zijn tot 15.00 uur continu bezig geweest en hebben ook lang niet iedereen kunnen verrassen. Ik denk dat we zo’n 180 trouwe supporters blij hebben kunnen maken, maar FC Twente zal vast met een oplossing komen!”

Trouwe aanhang
Noppert is erg trots op de trouwe aanhang. “FC Twente heeft natuurlijk wel een naam hoog te houden. Vorig jaar verlengden supporters al massaal hun kaarten en dat moest en zou dit jaar weer gebeuren. Ondanks alle onzekerheden kunnen we wel zeggen dat het weer een succes is. Volgens mij zijn er nu al ruim 12.000 seizoenkaarten verlengd, ongelooflijk!”

Jayden Oosterwolde
Voor de Bornse inwoners ging Jayden Oosterwolde langs de deuren samen met SV Borne. De 20-jarige linksback werd gekozen tot talent van het jaar en werd met open armen ontvangen door de Bornenaren. “Het is natuurlijk heel erg leuk voor de jeugdige supporters om hun ‘idool’ te zien, maar ook volwassenen vonden het geweldig! Het is heel mooi dat de spelers hier ook moeite voor doen en zo zien ze ook hoe het leeft in Twente!”, besluit Noppert.