Sport & Vrijetijd

Bij TC de Mors blijft dubbelen bij tennis en padel mogelijk

RIJSSEN - Bij TC de Mors in Rijssen halen ze opgelucht adem: dubbelen bij tennis en padel blijft mogelijk! De opmerking die Rutte maakte ‘…dus ga niet dubbelen’ is van tafel. Zowel op de tennis- als padelbaan mogen ‘gewoon’ dubbelpartijen worden gespeeld. 

“Dit is een opluchting voor de vereniging, maar eigenlijk hadden we ook niet anders verwacht.” André Zwoferink, voorzitter van TC de Mors, geeft aan geen enkele beperking te zien bij het spelen van een partijtje tennis of padel. “De 1,5 meter afstand regel kan hier prima worden gehanteerd. In de praktijk zal blijken dat er tijdens het spelen bijna geen belemmering is, hooguit zal men af en toe een bal moeten laten gaan, maar dat zijn uitzonderingen.”

Aangescherpte maatregelen zorgen voor veel beperkingen bij andere sporten. Die maatregelen hebben ertoe bijgedragen dat competities en toernooien per direct werden afgelast. Ontzettend jammer voor alle verenigingen en deelnemers, maar de opluchting over het nieuws dat er wel vrij getennist, gepaddeld en getraind mag worden, overheerst bij TC de Mors. Voor veel andere sporten zijn de consequenties veel groter, zoals bij de voetbal of volleybal. Contactsporten zoals deze zijn per direct stilgelegd.

“Dat deze maatregel is genomen, is begrijpelijk. Toch is het vooral nú erg belangrijk om gezond en fit te blijven”, aldus André Zwoferink. “Beweging is hierbij van essentieel belang. Het houdt je fit, energiek en verhoogt je weerstand.”
Zelf is hij vaak te vinden op de tennis- en padelbanen van TC de Mors. “Het spelen van een potje padel geeft zoveel energie dat het bijna verslavend is”, geeft de voorzitter aan. 

Padel
Wat is padel nu eigenlijk? Padel is een van de snelst groeiende sporten ter wereld en is het best te omschrijven als een combinatie van tennis en squash. Het wordt gespeeld op een klein tennisveld, die omgeven is door een glazen wand die onderdeel vormt van het spel. 
TC de Mors heeft in 2018 de eerste padelbaan laten plaatsen. Door de populariteit is besloten in 2020 een tweede baan aan te leggen, om zo het groeiend aantal padelspelers te kunnen blijven ontvangen. 

Kennismaken met tennis en padel
Zwoferink: “TC de Mors ziet het als haar maatschappelijke verantwoording om zoveel mogelijk mensen in beweging te laten blijven en wil andere sporters graag de mogelijkheid bieden om eens kennis te maken met tennis of padel. Daarom doet TC de Mors mee aan de Winter Challenge van de KNLTB.”

Gratis lidmaatschap
Die Winter Challenge bestaat uit een gratis TC de Mors lidmaatschap tot en met 31 januari 2021.

Proeflessen
Daarnaast bestaat de mogelijkheid om vier proeflessen van padel of tennis te volgen voor 40 euro.

Proeflessen tennis worden gegeven op:
woensdag 4, 11, 18 en 25 november van 10.00 tot 11.00 uur
vrijdag 6, 13, 20 en 27 november van 18.00 tot 19.00 uur of van 19.00 tot 20.00 uur
zaterdag 7, 14, 21 en 28 november van 10.00 tot 11.00 uur of van 11.00 tot 12.00 uur 

Proeflessen padel worden gegeven op:
dinsdag 3, 10, 17 en 24 november van 21.00 tot 22.00 uur
woensdag 4, 11, 18 en 25 november van 21.00 tot 22.00 uur
vrijdag 6, 13, 20 en 27 november van 13.00 tot 14.00 uur of van 14.00 tot 15.00 uur 

Aanmelden verplicht
In verband met de coronamaatregelen is aanmelden verplicht; aanmelden kan als team of individueel via info@tcdemors.nl.

Voor meer informatie over TC de Mors of de speciale corona-aanbieding kan contact worden opgenomen via info@tcdemors.nl.
“Op deze manier hoopt TC de Mors haar maatschappelijke steentje te kunnen bijdragen en mensen te enthousiasmeren voor deze twee mooie sporten”, aldus voorzitter Zwoferink.