Sport & Vrijetijd

Bibliotheek: Online KidsLab in de voorjaarsvakantie

OLDENZAAL - In de voorjaarsvakantie kunnen kinderen iedere dag met een labcoach online aan de slag met maak, bouw en ontwerp workshops! Deze workshops zijn in samenwerking met bibliotheken en Twentse maakplaatsen ontwikkeld.

Ben jij 6 t/m 12 jaar oud en houd jij ervan om wat te maken of te ontwerpen? Dan zijn de online KidsLab workshops echt wat voor jou! Iedere dag in de voorjaarsvakantie staat er om 13:30 uur een workshop gepland en ga je samen met een labcoach aan de slag met maak, bouw en ontwerp workshops. Je hebt hiervoor een laptop of computer nodig om deel te nemen aan de Zoom-sessie (online gratis vergadertool). Via de website www.bibliotheekoldenzaal.nl/programma kun je de link vinden naar deze Zoom-sessies. De uitleg en het samen bouwen/ maken/ontwerpen duurt een uur, waarna er nog 30 minuten tijd is voor vragen of tips.

De volgende KidsLab workshops staan gepland:

20 februari: Weven met een zelfgemaakt weefgetouw: Maak zelf bijvoorbeeld een telefoonzakje!

22 februari: Textielsticker ontwerpen in Inkscape (9-12 jaar): Wist je dat er speciale stickers zijn voor op stof? Deze ontwerp je zelf tijdens deze workshop.

23 februari: Embleem ontwerpen in Inkscape (9-12 jaar): Ontwerp een embleem voor bijvoorbeeld op je tas.

24 februari: Wearables en Facefilters: Ontdek hoe kunstenaars hun kleding interactief maken en maak bijvoorbeeld een digitaal sieraad.

25 februari: Maak je eigen sokkenpop: Heb je veel oude sokken in de la liggen? Maak er dan een sokkenpop van.

26 februari: Leer haken met je handen: Wist je dat je kunt haken en breien met je handen? In deze workshop leer je het begin van een vingerhaakproject.

27 februari: Maak een feestelijke lichtpiano (9-12 jaar): Een technische workshop waarin je gaat werken met kopertape, een knoopbatterij en LED-lampjes.

Voor de meeste workshops is aanmelden niet nodig, behalve voor de workshops op 22, 23 en 27 februari.

Aanmelden

Aanmelden kan via de website van Bibliotheek Oldenzaal: www.bibliotheekoldenzaal.nl/programma.

Uw reactie