Sport & Vrijetijd

Bevrijdingsviering en jubilarissen bij Semper Crescendo Langeveen-Bruinehaar

LANGEVEEN / BRUINEHAAR - Eindelijk.. ! Op zaterdagavond 30 april 2022 kon er weer een bevrijdingsviering georganiseerd worden. In De Hoeksteen in Bergentheim kwamen weer muzikanten, zangers/zangeressen en publiek samen om te genieten van afwisselende muziekstukken en nog meer.. Twee mensen werden verrast en in het zonnetje gezet. 

In de eerste plaats Jan Huizing, al ruim 12½ jaar dirigent van Semper Crescendo Langeveen-Bruinehaar en Beatrix Bergentheim. Een zeer betrokken dirigent, die veel voor onze verenigingen betekent. De samenwerking die door hem is ontstaan (als dirigent van beide verenigingen) loopt al jaren. Vanwege ledenaantallen worden alle repetities en optredens gezamenlijk uitgevoerd. Binnenkort worden  nieuwe, eigentijdsere uniformen aangeschaft waarmee nog meer eenheid wordt uitgestraald.

Ook Gerrit Droste werd totaal verrast. Hij is al ruim 50 jaar lid van Semper Crescendo Langeveen-Bruinehaar, en speelt de bas. In al die jaren heeft Gerrit heel wat optredens meegemaakt zoals het paasvuur, vlaghijsen, sinterklaasintocht, Mariaprocessie en diverse serenades en concerten. Bij carnavalsoptochten werd zijn sousafoon regelmatig gevuld met confetti. Op hemelvaartsdag speelde hij met Semper Crescendo in alle vroegte op de platte wagen met de nodige gezellige tussenstops. Veel mooie herinneringen.

Gerrit’s grote maatje op de bas bij de muziek was Mattie Huizing (broer van Jan Huizing), die helaas aan corona overleden is. Ook ging Gerrit wekelijks na de repetitie nog even met Jan Bertels mee naar zijn vrouw Toos om daar samen met hen nog wat te spelen op de bas terwijl zij op de steirische harmonika speelden. Helaas is ook Jan Bertels overleden vorig jaar, onze oudste muzikant die veel voor Semper Crescendo betekend heeft. Beiden zijn een groot gemis voor onze verenigingen als persoon en muzikant!

Met de potgrondactie was Gerrit ook altijd van de partij. Hij verkocht altijd goed in Bruinehaar en deed er altijd wat langer over omdat hij iedereen goed kent.. Muzikanten als Gerrit, die al jarenlang voor veel gezelligheid en muzikale bijdrage zorgen, zijn van grote waarde voor onze muziekverenigingen!

Gerrit’s favoriete nummer bij de muziek is Böhmischer Traum. Dit lied werd na zijn huldiging gespeeld. De bevrijdingsviering werd afgesloten met het Wilhelmus waarbij het publiek volop meezong. Heerlijk gevoel om weer samen muziek te mogen maken!

In Langeveen zijn er momenteel helaas erg weinig volwassen leden bij het orkest. Wel zijn er veel muziekleerlingen in opleiding (in totaal 27), maar de doorstroom is erg laag. In de afgelopen jaren heeft de muziekvereniging veel geld bijgedragen aan de muzieklessen. Vanwege de coronatijd en het kleine aantal volwassen leden zijn acties om deze kosten te dekken bijna niet meer mogelijk en zullen we helaas de kosten voor muzieklessen steeds meer moeten doorbelasten aan de leerlingen.

We hopen dat de muziek blijft leven in het dorp Langeveen en dat weer meer leden zich zullen aansluiten. Samen muziek maken brengt ontspanning en gezelligheid en is voor alle leeftijden.

Voor informatie kan men een mail sturen naar muzieklangeveen@gmail.com.

De bevrijdingsviering, met huldiging van de jubilarissen, is te bekijken op Youtube via het kanaal van GKV Bergentheim.

Uw reactie