Sport & Vrijetijd

Bentheimer Waldtocht na drie jaar weer op agenda

LOSSER - De één noemt het een mountainbiketocht, de ander een veldtoertocht, maar wat vooral de Betheimer Waldtocht georganiseerd door de Losserse Wielerclub siert, is de prachtige rit door de schitterende natuur van de omgeving van het Duitse Bad Bentheim en Gildehaus. Op zondag 12 februari kan tussen 8.30 en 10.00 uur worden gestart vanaf de Steenfabriek aan de Smuddeweg in Losser. 

De tocht voert over verharde en niet verharde wegen en kent de nodige hoogtemeters. Er kan gekozen worden tussen 50 en 70 kilometer, waarbij bij de laatste de skiheuvel in Bad Bentheim jaarlijks onderdeel van is. De hoogtemeters maken het parcours lekker uitdagend, maar wel goed te doen voor de liefhebber.

Op de koffie bij de Prinz von Bentheim

Op de binnenplaats van Kasteel Bentheim is traditioneel de pauzeplek ingericht. Bij deze pauzeplek kunnen de deelnemers hun energie weer op peil krijgen. De langere afstand kent nog een tweede pauzeplek die ook in de buurt van het kasteel is. De krentenbollen en Bienestich zullen daar gretig aftrek vinden. Terug op het terrein van de steenfabriek finishen de fietsers door de ringoven. Na afloop is er de mogelijkheid om de fiets schoon te spuiten, kan er gedoucht worden en wacht er een heerlijke kop erwtensoep geserveerd door de Snertwijven. Zo’n 100 vrijwilligers zijn in de dagen voor de Bentheimer Waldtocht en op de dag zelf druk in           de weer om alles in goede banen te leiden. Kosten voor deelname zijn            € 7,00 (voor NTFU-leden € 5,00).

Meer info is te vinden op de website: www.lossersewielerclub.nl/toertochten

Uw reactie