Sport & Vrijetijd

Basisschool De Drie Eenheid organiseert grootse optocht rond de school

OLDENZAAL - Voor het eerst ooit liepen alle leerlingen van basisschool De Drie Eenheid mee in een carnavalsoptocht van twee rondjes om de school. Het initiatief lag bij de kinderen, dus die zijn thuis avonden en zelfs weekenden met ouders en grootouders bezig geweest met de voorbereidingen. Zo werd het extra spannend en leuk voor iedereen!

Want als je ergens zoveel energie instopt, is het ook leuk als er veel publiek is. Alle groepen deden mee met steppen, skelters en muziek die ze zelf regelden. Dat waren dus ongeveer driehonderd leerlingen die meeliepen. Ook de Oekraïense leerlingen kwamen kijken. Alle mensen uit de buurt hadden een uitnodiging ontvangen, net als KDV De Kangoeroe. Ook veel mensen die weinig binding met de school hebben dus. Iedereen was welkom! De Stadsprins was zo lief om dit evenement te sponsoren door middel van slingers en ballonnen en hij had zelfs een bedrag beschikbaar gesteld om klusmaterialen van te kopen.

Afgelopen vrijdag was het dan eindelijk zover. Om half tien verzamelden de leerlingen zich voor de school om zich op te stellen. Op maandag had de sleuteloverdracht plaatsgevonden, dus Prins Hans, Prinses Guusje, Nar Pepijn en Narrin Loes mochten voorop in de optocht. En ze hoefden niet te lopen, want er stond een echte cabrio op hen te wachten. Hier mochten ze in plaatsnemen nadat ze de optocht officieel hadden geopend. Het moet een week vol overweldigende indrukken geweest zijn, want op woensdag kregen ze ook al een onderscheiding van de Stadsprins tijdens de bijeenkomst in het stadhuis.