Sport & Vrijetijd

AvaTarZ bestaat 10 jaar

OLDENZAAL - Op 8 juni jl. bestond AvaTarZ alweer 10 jaar. Begonnen als Klimbos heeft AvaTarZ al vele Twentse kinderen en vakantiegasten blij gemaakt. Het park is dan ook voornamelijk bekend om het klimmen op boomhoogte, maar heeft zich de laatste jaren doorontwikkeld met andere teambuildings activiteiten.  AvaTarZ richt zich daarmee ook op bedrijfsgroepen en biedt volledige dagprogramma’s voor scholen. 

Als fans van Expeditie Robinson ontwierp het team van AvaTarZ stoere, robuuste ‘spelen’ voor haar eigen expeditie. Inmiddels maakt Expeditie AvaTarZ alweer vele jaren deel uit van het programma-aanbod. 

Break In Room

Op haar 10e verjaardag introduceert AvaTarZ daarbij een ‘Break In Room’. Dit is een stoer houten gebouw waar je moet proberen in te ‘breken’. Figuurlijk natuurlijk. 

De Break In room is  een omgekeerde Escape Room waar je met 4 teams tegelijkertijd kunt battelen. Natuurlijk buiten, op het prachtige terrein in de fraaie natuur. Doel van het spel is om zo snel mogelijk de opdrachten op te lossen en de sleutels te vinden die leiden naar het slot van de Break In Room. Het legaal binnendringen is daarna kinderspel. Oprichter en directeur/eigenaar Wim Doedens: “Bij dit spel draait alles om vier thema’s: aarde, vuur, water en lucht.”

Maatschappelijke betrokkenheid

Ook maatschappelijk onderscheidt AvaTarZ zich. Zo werd al in 2013 het mede-initiatief genomen tot het bouwen van een groot klimpark met outdoor activiteiten in Ghana-Afrika. Een project waarmee ze door de dienst RVO (Rijksdienst voor Ontwikkelingssamenwerking) als zeer vernieuwend werden getypeerd en AvaTarZ als voorbeeld mocht dienen in de promotiefilmfilm van RVO. 

Daarbuiten introduceerde AvaTarZ afgelopen jaar ‘pakhetop.nl’. Een initiatief om elke dag minimaal één stuks afval op te pakken. Met het initiatief wil AvaTarZ jongeren en volwassenen stimuleren om zwerfafval op te pakken. Behalve educatieve spelprogramma’s voor scholen, kunnen enthousiaste jongeren op gezette tijden gratis klimbonnen verdienen. Daarbuiten kunnen ‘oudere afvalrapers ’op het Hulsbeek een gratis kop koffie verdienen voor op het Terraz van AvaTarZ.

Catering

Naast de verschillende activiteiten in het klimpark beschikt AvaTarZ ook over een gezellig restaurant in een grote blokhut en een groot terras. Doedens: “We kunnen allerlei groepsarrangementen bieden, maar je kunt hier ook met je gezin de dag gezellig beginnen, onderbreken of afsluiten. We zijn dus meer dan een klimpark, je kunt bij ons een feestje of bedrijfsuitjes compleet invullen, vlakbij de stad, maar toch helemaal buitenaf.” 

Veiligheid

Het klimpark binnen Avatarz is toegankelijk voor kinderen vanaf 6 jaar, voor de jonge gasten tot  9 jaar is er een speciaal kidsparcours. Doedens: “Veiligheid is absolute prioriteit, voor alle leeftijden trouwens. Die kunnen we waarborgen dankzij de inzet van een team van voldoende en vakkundige begeleiders, maar ook dankzij ons borgingssysteem dat intrinsiek veilig is. Je kunt een bestaande borging niet loskoppelen, voordat een nieuwe borging is gemaakt. We worden elke twee jaar door de TÜV gecontroleerd, maar we huren ook een bureau in dat veiligheid op hoogte bij ons beoordeelt. Onze eigen mensen testen in het park dagelijks het goed functioneren van de veiligheidsvoorzieningen.”

Trots op titel ‘beste klimbos van Nederland’.

Wim Doedens kijkt met veel plezier terug op de afgelopen 10 jaar. De vele blije gezichten van zijn gasten stemmen hem nog dagelijks tot vreugde. Bedrijfsleider Dustin Pepers vult aan dat speciaal de veiligheid en gastvrijheid van het team veel wordt geroemd door gasten. Om diezelfde redenen verwierf AvaTarZ eerder de titel: ‘beste klimbos van Nederland’. Doedens: “Daar zijn we met recht trots op.”

Voor nadere informatie zie ook

 ww.avatarz.nl.

Hengelosestraat 230, 

7562 PK Deurningen, 

tel. 0541 - 200 207

info@avatarz.nl