Sport & Vrijetijd

ASV'57 vermaakt jeugd tijdens lange coronaperiode met voetbalgolfbaan

AADORP – De jeugd van voetbalvereniging ASV'57 hoeft zich vooralsnog niet te vervelen tijden deze langdurige coronaperiode. Elke week heeft de vereniging wel iets op touw gezet om de jeugd actief bezig en betrokken te houden. Afgelopen twee weekeinden had de jeugdcommissie met hulp van de spelers van JO17 een tijdelijke voetbalgolfbaan aangelegd. De baan bestond uit zestien holes.

Er zijn natuurlijk geen gaten gegraven in het kunstgrasveld of in het 'heilige' hoofdveld van ASV'57, maar hoepels en een mini-goaltje deden op die velden dienst als ‘hole’. Daarnaast waren er witte emmers ingegraven op het oude trainingsveld, dat buiten gebruik is. Ook deze werden als hole gebruikt. De 'holes' waren goed te vinden door gebruik van de vlaggen van de sfeergroep VAK'57.

Op de eerste speeldag, zaterdag 30  januari, mochten de spelers en speelsters van de mini’s, JO8, JO9, JO13 en JO17 proberen in zo min mogelijk pogingen de bal in de ingegraven emmers te krijgen. Door de grote hoeveelheden neerslag die de dagen daarvoor gevallen was, werd geadviseerd dit met laarzen in plaats van voetbalschoenen te doen. Dat niet iedereen daar gehoor aan gaf was natuurlijk voor eigen rekening. De grote hoeveelheid neerslag zorgde ook voor grote plassen op het oude trainingsveld, hetgeen een extra hindernis vormde bij de pogingen de bal in zo weinig mogelijk schoten in de holes te krijgen. Los daarvan zorgde het ook voor veel plezier.

Afgelopen zaterdag waren de overige jeugdteams aan de beurt om een ‘hole in one’ te slaan.