Sport & Vrijetijd

Approach Fitness opent de deuren op 1 juli

OLDENZAAL – Op 1 juli mogen sportscholen en fitness-centra hun indoor activiteiten weer opstarten. Voor Approach Fitness zijn de voorbereidingen zo goed als klaar. Er is veel aandacht besteed aan de richtlijnen zoals de landelijke branche die heeft uitgewerkt, waarbij onderlinge afstand, ventilatie en luchtbehandeling de sleutelwoorden zijn.

Marcel Broek (zittend) en Robert ten Breul (staand)

Herinrichting

Manager Marcel Broek en zijn collega Robert ten Breul hebben het druk gehad de afgelopen weken. De sportschool moest gereed gemaakt worden voor de heropening van de het fitnesscentrum. Ongeveer een maand geleden werden groepslessen buiten al opgestart op de ligweide van Sportcomplex Vondersweijde. Marcel Broek: “Binnen zijn de eisen stukken strenger, maar dat is ook logisch. In overleg met de Gemeente hebben we voorzieningen en maatregelen getroffen. Eigenlijk is er een complete herinrichting geweest.” Een rondleiding door het fitnesscentrum laat zien dat niets hetzelfde is gebleven. Marcel: “De groepslessen zijn voor ons een kernactiviteit. Samen met onze Denekampse vestiging deden we honderd groepen per week!  De groepsruimte boven is nu met stickers ingedeeld en garandeert 2,4 meter afstand tussen deelnemers. Voor extra intensieve lessen gaan we zelfs grotere onderlinge afstanden hanteren. Tussen de groepslessen is een kwartier pauze, voor schoonmaak en ontsmetting.” Van de drie squash-banen zijn er twee ingericht voor de krachtsport-toestellen. Marcel: “Die stonden eerst bij de andere fitnesstoestellen maar daar hadden we meer ruimte nodig.” De spinbike ruimte moest er ook aan geloven: meer afstand en minder toestellen. In de ruimte met fitness toestellen is meer afstand gecreëerd en zijn er plasticschermen geplaatst. Sporters kunnen (maximaal 3) blokken van een half uur reserveren. Toiletten zijn aanwezig, maar kleedkamers en douches moeten de deelnemers nog even missen. Marcel: “Heel belangrijk is het beheer van de luchtkwaliteit. We hebben in alle ruimtes ruim bemeten airco’s en luchtverversing en veel ruimtes hebben kiepramen zodat we veel buitenlucht kunnen binnenlaten.” De ligweide wordt ook na de heropening gebruik voor buitensport. Marcel: “Eigenlijk is dat het leukste: sporten in de buitenlucht.”

 

Vitalityclub

Approach is vóór de lockdown in Denekamp een Vitalityclub gestart voor 65-plussers. Marcel: “Dat was succesvol en dat gaan we ook in Oldenzaal uitrollen maar ik kan me voorstellen dat juist die leeftijdsgroep nu nog even de kat uit de boom kijkt.”

 

Abonnementen opgeschort

De lockdown maanden hebben sporters beperkt gebruik kunnen maken van hun abonnement. Marcel: “We proberen coulant te zijn. Als mensen de binnensport nog niet aandurven dan schorten we het abonnement zolang op. In  mei hebben we de incasso gestopt, hoewel er wel buitenmogelijkheden geboden zijn. Ook hebben we de opzegtermijn met een maand verkort.”

Bang voor veel opzeggingen is Marcel niet: “Approach heeft een trouwe klantenkring. Ik denk dat we voor een laag maandbedrag een heel breed pakket aanbieden, tot gebruik van het zwembad aan toe.” Robert ten Breul: ”Het is hier gemoedelijk, er zit ook een belangrijke sociale functie aan het sporten. Straks mag de kantine ook weer gebruikt worden. Onze klanten staan te popelen om weer samen, maar veilig, te gaan sporten.”