Sport & Vrijetijd

Afscheidswedstrijd voor Wybe Kram

VRIEZENVEEN - Komende vrijdagavond 20 augustus zal er bij DETO Twenterand afscheid worden genomen van aanvoerder Wybe Kram, na 11 seizoenen en meer dan 300 wedstrijden in de Vriezenveense hoofdmacht.

Wybe Kram heeft tijdens het korte afgelopen seizoen besloten om een punt achter zijn indrukwekkende carrière bij DETO te zetten. Wybe kwam in 2010 over van het Almelose Oranje Nassau naar Vriezenveen en wilde bij DETO, dat toen inmiddels weer in de hoofdklasse speelde, gaan kijken of hij op dit niveau meekon. We kunnen achteraf stellen dat dit meer dan uitstekend is gelukt, want Wybe was in alle seizoenen bij DETO niet uit de basis-elf weg te slaan en was na het afscheid van Mathijn Schepers ook de vaste aanvoerder van de ploeg. Zelfs een jaar op het hoogste amateurniveau, de toenmalige Topklasse, werd aan zijn palmares toegevoegd hoewel het verblijf in die klasse tot slechts één seizoen bleef beperkt. De laatste officiële wedstrijd die Wybe speelde voor DETO was “Urk thuis” op zaterdag 10 oktober 2020. Daarna kwam de lockdown en was het seizoen alweer voorbij voordat het goed en wel begonnen was.

Vrijdag wordt om 19.00 uur afgetrapt voor een wedstrijd tussen een mix van de huidige DETO selectie en diverse spelers waar Wybe de afgelopen 11 seizoenen samen mee heeft gevoetbald. Zo zal onder andere een groot deel van de kampioensploeg die naar de Topklasse promoveerde in het seizoen 2011-2012 acte de presence geven. Ook zullen een aantal oud coaches van de partij zijn, waaronder onder andere Anton Wennemers en Michel van Oostrum.  

Uiteraard is iedereen van harte welkom om deze afscheidswedstrijd van Wybe Kram te komen bekijken!