Sport & Vrijetijd

Acteurs muziektheaterstuk ‘Harmonie!’ voor het eerst samen

VRIEZENVEEN – Op zaterdag 5 juni kwamen de acteurs van het theaterspektakel ‘Harmonie!’ voor het eerst samen tijdens de repetities onder leiding van regisseur en producent Ineke de Geus. Voor alle betrokkenen een bijzondere middag, want het was voor het eerst na lange tijd weer toegestaan om met een grotere groep podiumkunsten te beoefenen naar aanleiding van de coronaversoepelingen.

Meer dan 100 enthousiaste amateur-acteurs uit de regio meldden zich onlangs aan voor verschillende rollen in het theaterspektakel ‘Harmonie!’. Op 19 mei deden 27 kinderen mee aan de theaterworkshop en allen kregen zij een rol in het muziektheaterstuk. Op 29 mei deden de volwassenen audities. De cast is inmiddels samengesteld en de acteurs repeteerden op zaterdag 5 juni voor het eerst in de aardappelloods van familie Abbink in Vriezenveen.

Familie Abbink stelde de hal beschikbaar, zodat de acteurs konden oefenen op een speelvlak van ware grootte. Om 12.00 uur kwam een klein groepje solisten bij elkaar en om 14.00 uur arriveerden ruim 30 acteurs om gezamenlijk te repeteren onder leiding van Ineke de Geus. Dubbel feest voor de productie, want op deze dag was het, voor het eerst sinds lange tijd, weer toegestaan om met een grotere groep (op 1,5 meter) podiumkunsten te beoefenen. De repetities zijn het startschot voor de komende periode waarin de gehele productie gezamenlijk toewerkt naar september. De maand die in het teken staat van het theaterspektakel ‘Harmonie!’.

‘Harmonie!’ vindt in september zes keer plaats op een unieke buitenlocatie in Vriezenveen voor 3.000 bezoekers uit de gemeente Twenterand. Kaarten zijn verkrijgbaar via: www.harmoniespektakel.nl.

Uw reactie