Sport & Vrijetijd

Aanmelden tennislessen en jeugdactiviteiten TVD

DENEKAMP - In de maand april start de Tennis Vereniging Denekamp (TVD) met de voorjaar-/zomersessie tennislessen. Aanmelden kan nog tot 15 maart a.s. Er zijn diverse tennisleraren op het tennispark werkzaam waardoor er elke dag van de week gelest kan worden. Veel leden maken gebruik van deze mogelijkheid. In het voorjaar/zomer naar verwachting ruim driehonderd leden. Om lessen te mogen volgen, dient men lid te zijn van de vereniging. De basis bestaat uit 19 lessen van 50 minuten met vier personen.

Bij een andere lesduur en aantal personen worden de kosten en tijd naar verhouding aangepast. Aanmelden kan tot uiterlijk 15 maart via de website van de vereniging tvdenekamp.nl. Ook niet-leden kunnen zich aanmelden. Meer informatie vind je op genoemde website. Na aanmelding neemt een tennisleraar/-lerares contact op en maakt detailafspraken over kosten, duur en tijden van de lessen. Dit jaar neemt de technisch coördinator, Victor Markink, alle taken wat betreft de tennislessen over. Zijn er vragen/opmerkingen/wensen? Dan kunnen deze gemaild worden naar tc@tvdenekamp.nl. De eerste lessen starten in april.

TVD-jeugdtennisdag

Zaterdag 13 maart a.s. vindt de TVD-jeugdtennisdag plaats en start het nieuwe alles-in-1 lidmaatschap. Deze dag ziet er als volgt uit: van 9.30 tot 10.30 uur tenniskids rood; van 11.00 tot 14.00 uur tenniskids oranje, groen en junioren (voorheen geel), voor de lunch wordt gezorgd; van 14.30 tot 16.00 uur ‘Maak Kennis met Tennis’ voor niet-leden.

Jeugdcompetitie

Normaal gesproken begint de jeugdcompetitie op zondag 11 april. Vorige week is door de KNLTB echter bepaald dat alle competities worden uitgesteld tot begin mei. De herziene speeldata staan op de website van de vereniging: tvdenekamp.nl. Momenteel beraadt de jeugdcommissie zich over activiteiten in maart en/of april, om de competitie in mei een frisse start te geven. Hierover worden de jeugdleden z.s.m. op de hoogte gebracht.

Maak Kennis Met Tennis

Maak Kennis Met Tennis vindt plaats op zaterdag 13 maart a.s. van 14.30 tot 16.00 uur voor de jeugd van 5 tot 12 jaar. Speciaal voor alle basisschooljeugd wordt de activiteit ‘Maak Kennis Met Tennis’ georganiseerd. Doel is om deze kinderen (gratis) enthousiast te maken voor en ervaring op te laten doen met tennis. Om dit onder de aandacht te brengen van de doelgroep worden er vijfhonderd flyers verspreid op de basisscholen in Denekamp, Tilligte, Noord Deurningen, Lattrop en Beuningen. Op deze zaterdagmiddag ontvangen de trainers van TVD en de jeugdcommissie graag zoveel mogelijk kinderen die het leuk vinden om een middag te tennissen en/of willen ervaren of tennis wellicht een sport voor hen is. De jeugdcommissie doet een oproep aan iedereen om de basisschooljeugd attent te maken op’ Maak Kennis met Tennis’. Aanmelden hoeft niet. Ouders/verzorgers mogen helaas niet komen op het tennispark aan de Mr. Mulderstraat 38 om te kijken; de geldende coronamaatregelen zijn van toepassing. De organisatie hoopt veel kinderen te mogen verwelkomen. De jeugdcommissie hoopt dat er mogelijkheden komen om wedstrijden te spelen buiten Denekamp, maar ook als dat niet gaat lukken wordt er ongetwijfeld een mooi voorjaarsseizoen van gemaakt. Te beginnen dus op zaterdag 13 maart. Op die dag wordt er afgetrapt met speciale aandacht voor het nieuwe alles-in-1 lidmaatschap, én met een mooie verrassing voor alle jeugdleden.

Tennis alles-in-1

Vanaf 1 april gaat TVD voor haar jeugdleden over op het alles-in-1 lidmaatschap. Tennis is een superleuke sport, maar niet altijd even overzichtelijk en makkelijk te regelen. Met dit pakket kunnen kinderen het hele jaar tennissen, trainen, competitie spelen en deelnemen aan activiteiten en toernooien. Dit alles voor een vaste prijs per maand. Dit biedt meer aansluiting, meer trainingsmogelijkheden, meer flexibiliteit, meer ontmoetingen, meer wedstrijden, maar wel met behoud van kwaliteit. Voor meer informatie kan er gekeken worden op www.tvdenekamp.nl of contact worden opgenomen met de verenigingsmanager Leo Blokhuis via manager@tvdenekamp.nl.