Natuur & Milieu

Wandeling en midwinterhoorns bij Natuurmuseum Holterberg

HOLTEN/NIJVERDAL - Eindig dit jaar met een fijne winterwandeling over de Holterberg op zaterdag 28 december. Er is een speciaal winterarrangement samengesteld, dat begint met een bezoek en korte rondleiding in Natuurmuseum Holterberg aan de Toeristenweg. Daarna nemen de gidsen en verhalenvertellers van het museum de deelnemers mee naar de meest geheime plekjes van de Sallandse Heuvelrug tijdens een anderhalf uur durende winterwandeling. Het programma begint om 11.00 uur. Reserveren kan via 0548 – 36 19 79 of via info@museumholterberg.nl. Deelname kost 9,50 euro voor volwassenen en kinderen tot twaalf jaar betalen 5,50 euro. Een paar dagen eerder, op Tweede Kerstdag, komen ’s middags de Holtense Midwinterhoornblazers. Over het Holterbergplein klinkt dan uit de gebogen hoorns het verdragende mystieke geluid van de oale roop.

En speciaal voor de kinderen kan op vrijdag 3 januari aan de workshop 'Vogelvoederstammetjes maken' worden deelgenomen. Onder begeleiding worden berkenstammetjes gezaagd en geboord, waarna de gaten worden opgevuld met een geheim recept waar ook speciale vogelpindakaas aan te pas komt. Reserveren is niet nodig.

Het Natuurmuseum is tijdens de kerstvakantie dagelijks geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur (op 25, 31 december en 1 januari wel gesloten).