Natuur & Milieu

Kuier deur Rijssen

RIJSSEN - In een gezellige groep starten met wandelen, nieuwe mensen ontmoeten en ondertussen aan je conditie werken? Dat kan vanaf 20, 21 en 23 oktober in Rijssen. Bij de wandeltrainingen van Kuier deur is er volop ruimte om te praten tijdens het wandelen en na afloop bij de koffie. De start is heel rustig en daardoor is dit wandelprogramma juist geschikt voor mensen die nu nog weinig tot niet bewegen.

“In 16 weken wordt heel geleidelijk de omvang van de wandeltrainingen uitgebouwd. Daardoor zijn de deelnemers in staat om na 16 weken 5 of 10 kilometer te wandelen bij de afsluitende wandeltocht in Rijssen” vertelt Else de Feber, beweegcoach ViaVie Welzijn.  

Loopland Overijssel

“Het is goed dat de gemeente en provincie aandacht besteden aandacht besteden aan mensen die weinig tot niet bewegen vindt. We zijn in 2018 met het vitaliteits- en wandelprogramma gestart in de gemeente Hellendoorn. Daarna waren de dorpen Holten, Losser en Overdinkel aan de beurt. Ons streven is om met Kuier deur en Loopland Overijssel heel Overijssel in beweging te zetten” meldt Else de Feber, beweegcoach van ViaVie Welzijn.

In Holten deden ruim 30 enthousiaste wandelaars mee met het programma van Kuier deur. En ze zijn doorgegaan! Ook nu wordt er door een groot deel van de groep wekelijks samen gewandeld onder begeleiding van wandelbegeleiders. 

Wandelbegeleiders gezocht voor Kuier deur Rijssen
We zijn op zoek naar vrijwillige wandelbegeleiders die zelf ervaren wandelaar zijn en enthousiast zijn om anderen te begeleiden. Wandelbegeleiders krijgen van ons een korte opleiding zodat ze goed voorbereid de groep kunnen begeleiden. Meer informatie over de vacature is te vinden op
vrijwilligersvacaturebank van ViaVie Welzijn. Bellen kan ook: 0548-362755.  

3 startlocaties

Er zijn 3 startlocaties waar de deelnemers mee kunnen doen aan de trainingen:

·       Dinsdag 20 okt. 9.00 uur vanaf de AV Rijssen, Arend Baanstraat 107.

·       Woensdag 21 okt. 9.00 uur vanaf de Fakkeldrager, Enterstraat 94.

·       Vrijdag 23 okt. 9.00 uur vanaf de Oude Plus, Roelf Bosmastraat 47.

De eerste 4 trainingen zijn kosteloos, daarna zijn de kosten €1,- per keer.

Meer informatie over de wandeltrainingen: www.kuierdeur.nl 
Aanmelden kan via de site of via kuiderdeur@gmail.com

‘Kuier deur Rijssen’ is onderdeel van Loopland Overijssel en wordt mede mogelijk gemaakt met steun van de provincie Overijssel.