Columns

Heel Twenterand Bakt

Partytime Brownie

Voor 16 stuks
100 gr kookchocolade puur
190 gr roomboter
130 gr tarwebloem
130 gr suiker
140 gr witte basterdsuiker
25 gr cacao
1 pakje bourbon vanillesuiker
4 eieren
Snuf zout

Topping
1 Sondey carré wafel hazelnoot
1 Knopper nutbar
1 rol Rolo's
1/2 zakje mini Oreo's
1 uitdeelzakje M&M's
verschillende suiker strooidecoraties 

Oven voorverwarmen op 170 graden hetelucht.
Vierkante ovenschaal invetten (mijne is 21x21cm) en er bakpapier in doen.
Zodanig dat je de brownie na het bakken in één keer uit de vorm kunt tillen. 

Smelt de boter en chocolade.
Laat afkoelen.
De eieren, alle suikers en een snuf zout mooi lichtgeel kloppen tot het in een dun lint van je klopper loopt.
Het lauwe chocolademengsel door het beslag spatelen en vervolgens het meel en de cacao erdoor mengen.
Giet in de bakvorm en zet in de oven. 

Je snijdt nu de wafel aan stukjes. Na 10 minuten zet je de mini Oreo's en de stukjes wafel op de brownie. Na 25 minuten leg je de middendoor gesneden rolo's en de in plakjes gesneden nutbar op de brownie. In totaal heeft mijn brownie 35 tot 40 minuten in de oven gestaan. Als je de brownie uit de oven haalt, verdeel je gelijk de M&M's over de gesmolten caramel/nutbar, dan plakken deze mooi vast.

Ook als je kiest voor gekleurde, harde suikerparels in verschillende kleuren, gaat dit goed op de brownie.

Pas na volledig afkoelen aansnijden met een scherp mes.

Gemaakt door: Jenny Mels