Columns

Heel Riessen bakt

De favoriet van de week... een twix cheesecake!

“Klopt het dat jullie als lezers ook weer zo'n zin hebben om iets lekkers te bakken? Nou, deze taart stond de hele zomer al op ons verlanglijstje, maar 't was er echt véél te warm voor. Maar nu kan het weer! Een taart bomvol chocolade, caramel en dan ook nog een vulling van cheesecake, hoe lekker wil je het hebben?”, aldus Karine Hazelhorst.
Nog een tip: “Snij er maar kleine stukjes van, want 't is zeker een machtige taart!”

Twix-cheesecake

Benodigdheden van Cookingathome:

  • 500 gram zanddeeg (voor dit recept gebruik je 250 gram)
  • 200 gram mix voor cheesecake
  • 150 gram salted caramel
  • 100 gram pure chocolade 
  • 50 gram witte chocolade
  • 1 kleine spuitzak voor de witte chocolade


Overige benodigdheden:

  • 4 eieren + 0,5 ei
  • 85 gram roomboter
  • 400 gram roomkaas
  • 250 ml crème fraîche
  • 100 ml slagroom
  • Springvorm 24-26 cm


Werkwijze basistaart:

  1. Maak een zanddeeg van 250 gram mix voor zanddeeg, 0,5 ei en 85 gram roomboter.
  2. Vet je springvorm in. Rol het deeg uit tot een ronde lap die net iets groter is dan je springvorm. Nu heb je meteen een opstaand randje in de springvorm. Leg het deeg in de springvorm.
  3. Roer 400 gram roomkaas/monchou glad en meng dit met de 250 ml crème fraîche. Voeg de 4 eieren en de mix voor cheesecake toe. Meng dit op de laagste stand tot een gladde massa. Verdeel dit mengsel over de zanddeeg bodem en bak circa 60 minuten op 140 graden.
  4. Laat de taart volledig afkoelen.
  5. Doe de pure chocolade (stukjes) in een kom. Breng de slagroom aan de kook en schenk het over de chocolade. Roer tot alles mooi gemengd is en laat afkoelen tot handwarm (af en toe roeren). Dit is chocolade ganache.
  6. Verdeel de caramel over de cheesecake. Als de caramel te stug is kun je deze op half vermogen ca een halve minuut verwarmen.
  7. Smelt de witte chocolade au bain-marie of op zeer laag vermogen in de magnetron. Let bij gebruik van magnetron goed op. Roer regelmatig om. Witte chocolade verbrand erg snel. Doe de witte chocolade in een kleine spuitzak en knip een heel klein puntje af.
  8. Verdeel de chocolade ganache over de cheesecake. Teken met de witte chocolade rechte strepen met een afstand van circa 1,5 cm.
  9. Ga met een cocktailprikker dwars door de witte chocolade strepen. Doe die om en om. De ene streep van links naar rechts, de volgende van rechts naar links. Daardoor krijg je een mooi patroon.



Cookingathome

Bouwstraat 5

7462AX Rijssen