Algemeen

Zorgfederatie werft nieuwe zorgmedewerkers via podcast!

OLDENZAAL - De behoefte aan personeel in de zorg is groot, zeker in deze tijd. Maar potentiële medewerkers enthousiast maken voor wat je doet, is door de coronamaatregelen heel lastig. Je kunt niet zomaar bezoekers ontvangen om ze een kijkje in de keuken te geven. Hoe los je dat op?

Zorgfederatie Oldenzaal, een kleinschalige Verpleeghuis-/Thuiszorgorganisatie in Twente, vond een moderne oplossing. Zij gaat de arbeidsmarkt benaderen met podcasts. Een podcast is een geluidsopname die je kunt downloaden of streamen en beluisteren wanneer jij dat wilt.

In een serie podcasts zijn geïnteresseerden getuige van een heel persoonlijk gesprek met een zorgmedewerker. Die vertelt over het dagelijkse werk bij Zorgfederatie Oldenzaal en wat het werken in de zorg voor hem of haar zo bijzonder maakt.

In de eerste aflevering komt Natasja aan het woord. Zij werkt nu twee jaar als verzorgende IG (Individuele Gezondheidszorg) op locatie de Mariahof en ze geniet er zelf minstens zo
van als de mensen met en voor wie ze werkt. Natasja’s motto is: “Veur mekaar, met mekaar, doot wie ' t hoop”. Daar geeft ze veel mooie voorbeelden van. In de tweede aflevering komt Maartje aan het woord. Zij vertelt wat haar werk als wijkverpleegkundige inhoudt, waarom zij ervoor heeft gekozen om in de thuiszorg te werken en ze vertelt over de leuke maar ook ingewikkelde dingen die ze in haar werk meemaakt.

Nieuwsgierig naar het verhaal van Natasja en Maartje?
U kunt de podcast beluisteren via Spotify (https://spoti.fi/2OAhR3Y) of via Apple Podcasts: ( http://apple.co/ 3kXOVPc), of neem een kijkje op onze facebookpagina ‘ Werken bij Zorgfederatie Oldenzaal’.