Algemeen

Zonnebloem afdeling Sluitersveld en Scouting ‘de Blauwe Reigers’ werken samen

ALMELO - De Zonnebloem afdeling Sluitersveld heeft onlangs sinds lange tijd weer een activiteit georganiseerd voor meerdere personen. Omdat er nog steeds regels gelden, waaronder de 1,5 meter afstand, werd er gezocht naar een mooie passende locatie die dit mogelijk maakte. 

Deze werd gevonden bij het gebouw van de scouting ‘de Blauwe Reigers’ aan de Oude Wierdenseweg te Almelo. Een prachtige locatie met veel groen en volop ruimte. De gasten konden zich aanmelden voor 9 of 16 september. Met een kleinere groep dan normaal en minder vrijwilligers konden de regels prima worden gehandhaafd.

Normaliter vinden bij De Blauwe Reigers activiteiten plaats voor jongens, meisjes en volwassenen met een verstandelijke beperking, afkomstig uit heel Twente. Deze groep is al meer dan dertig jaar actief. De Blauwe Reigers kent drie groepen, gebaseerd op leeftijd in combinatie met verstandelijk vermogen/handicap van de leden: een juniorengroep, een scoutsgroep en een groep senioren. Meer informatie kunt u vinden op www.deblauwereigers.nl.

De Zonnebloem organiseert activiteiten voor mensen met een beperking die dreigen te vereenzamen. Denk hierbij aan bingomiddagen, middagen met muziek of entertainment, busreisjes maar ook vakanties. De basis van De Zonnebloem is echter het bezoekwerk.  In Almelo zijn vijf afdelingen actief, t.w. Egbertus, Schelfhorst, Sluitersveld, Stadshart en Zuidwesthoek. Wilt u meer informatie over de organisatie, kijk dan op www.zonnebloem.nl.

Deze keer werden de gasten getrakteerd op een lekkere brunch. Men werd ontvangen met een drankje en een hapje, daarna een kop soep, een of meerdere pannenkoeken naar keuze en tot slot een ijsje. De gasten genoten zichtbaar en met hen ook de vrijwilligers. Wat heeft iedereen het toch allemaal gemist, het contact, de gezelligheid. Ook de mooie locatie viel prima in de smaak. Wie weet kan De Zonnebloem in de toekomst nogmaals een beroep doen op de gastvrijheid van de scouting. De slogan van De Zonnebloem is ”er kan zoveel meer dan je denkt” en dat blijkt maar weer. Bestuur en vrijwilligers van de Blauwe Reigers, bedankt!

Heeft u een paar uurtjes over en lijkt vrijwilligerswerk u wel iets? Aanmelden kan via bovenstaande websites bij zowel De Zonnebloem als de Blauwe Reigers. Ook nieuwe bestuursleden zijn van harte welkom.