Algemeen

ZomerVISkaravaan 2022 op bezoek bij ‘Ons Genoegen’

WIERDEN - De ZomerVISkaravaan 2022 van Sportvisserij Nederland was afgelopen zaterdag op bezoek bij de Wierdense Hengelsportvereniging ‘Ons Genoegen’. Bij het clubgebouw aan de Vijverweg namen 35 enthousiaste kinderen deel aan de ZomerVISkaravaan 2022. En omdat deze kinderen ouders en andere bekenden meenamen werd het een drukke en gezellige boel bij ‘Ons Genoegen’.

Superevenement

Bestuurslid Johan Bruins laat weten: Het was een superevenement! Echt iets waar je naar uitkijkt! We zijn dan ook zeer tevreden met de opkomst van 35 kinderen, hopelijk worden er hiervan ooit enkele lid van onze club!” En verder laat Johan Bruins weten: “Een groot aantal leden heeft geholpen bij de organisatie van deze dag, met name het jeugdbestuur. Bovendien werden er lunchpakketjes aangeboden door Albert Heijn Wierden.”

Unieke kans

De Wierdense Hengelsportvereniging ‘Ons Genoegen’ is opgericht in 1951. De vereniging telt momenteel rond de 950 leden en is één van de grootste verenigingen van Wierden. Deelnemen aan de ZomerVISkaravaan 2022 was voor ‘Ons Genoegen’ een unieke kans om de vereniging meer lokale bekendheid te geven en kinderen kennis te laten maken met en te begeleiden bij het verantwoord sportvissen. Kortom; Een spetterend zomerjeugdevent!

Directe woonomgeving

Sportvisserij Nederland is in een Nederlandse organisatie die op landelijk niveau de belangen behartigt van sportvissers. De organisatie zorgt ervoor dat sportvissers mogen vissen in een groot deel van de wateren in Nederland. Deze zomer organiseren Sportvisserij Nederland en Sportvisserijfederaties in samenwerking met lokale hengelsportverenigingen de ZomerVISkaravaan. In de eerste drie en de laatste drie weken van de zomervakantie worden op verschillende locaties verspreid over heel Nederland, ééndaagse events voor kinderen georganiseerd. Tijdens deze ééndaagse evenementen wordt het sportvissen gestimuleerd als leuk en gezond en vooral beleefd in de directe woonomgeving.

Kennismaking en begeleiden jeugd

Het doel van de ZomerVISkaravaan is om kinderen in hun directe woonomgeving kennis te laten maken met en te begeleiden bij het sportvissen. Tevens wordt door promotie de zichtbaarheid/bekendheid van de lokale hengelsportvereniging vergroot. Sportvisserij Nederland en Sportvisserijfederaties ondersteunen alle deelnemende verenigingen bij de organisatie van de events in communicatie, publiciteit, werving en inschrijven van kinderen, en alle benodigde vismaterialen. Alle deelnemende verenigingen ontvangen daarnaast voldoende gratis Stekkie hengels en goodiebags van Sportvisserij Nederland.