Algemeen

Zeer geslaagde Special Olympics in Twenterand

TWENTERAND – In Vriezenveen zijn zondagmiddag de medailles uitgereikt na twee dagen korfbal ter gelegenheid van de Special Olympics. De wethouders Roel Koster en Mark Paters van de gemeente Twenterand namen deze uitreiking voor hun rekening en dat leverde vele blije gezichten op. “We zijn er trots op dat we één van de 14 Twentse gemeenten mochten zijn waar de Special Olympics Nationale Spelen 2022 plaatsvonden” zei wethouder Paters.

In Vriezenveen werden de korfbalwedstrijden georganiseerd. De korfbalverenigingen Amicitia uit Vriezenveen en TOP uit Vroomshoop hadden de handen ineen geslagen om dit sportevenement in Twenterand tot een groot succes te maken. En dat lukte uitstekend! Maar liefst 19 G-korfbalteams uit heel Nederland deden mee.

Grandioos weekend

Een grandioos weekend Special Olympics Nationale Spelen Twente met allemaal winnaars. Met ruim 6500 uitgereikte medailles beleefden 3000 sporters en coaches de Special Olympics Nationale Spelen Twente 2022 als nooit tevoren. Afgelopen weekend waren de Special Olympics Nationale Spelen 2022 in Twente. Ruim 2300 sporters met een verstandelijke beperking uit binnen- en buitenland gingen de sportieve strijd aan met elkaar. Nog nooit werden de Nationale Spelen zo groots neergezet. In handen van de Twentse organisatie die met ruim 2800 vrijwilliger actief waren werd alles uit de kast gehaald om de sporters een toernooi van hun leven te laten spelen. Iets dat ruimschoots lukte!