Algemeen

Ze zijn er!

LOSSER - De laatste etappe wordt in gezet vanaf Haaksbergen. De eerste nacht zonder tent, maar in een bed & breakfast bij camping en bungalowpark ’t Stien’n Boer was comfortabel en aangenaam maar voor hun gevoel ook een beetje raar. De reis zit er bijna op.

Maandag 21 juni vertrokken Niels, Joeri, Sander en Sanne vanaf het Lossers Hoes om vervolgens af te reizen naar het Spaanse Estartit. Vanaf daar werd de tocht van ruim 2100 kilometer huiswaarts ingezet. Joeri en Niels per fiets met Sander en Sanne als soigneurs in een busje erachteraan. Sander en Sanne zorgden voor lunch en een slaapplek. Als Joeri en Niels dan na een lange tocht fietsen aankwamen, stond alles klaar. “Die tent zie ik de eerste drie jaar niet meer,” grapt Sander. De andere drie stemmen stilzwijgend toe. Ze vinden het ook wel weer fijn dat het erop zit en ze weer in hun eigen bed kunnen slapen straks. Deze donderdag 11 juli is het na de finish bij Het Losserhof allemaal voorbij. Bij het Losserhof wachten vrienden en familie het viertal op. Hield het weer het niet droog, zo gold dat ook bij het weerzien na 3,5 weken ook. De eerste ervaringen konden snel gedeeld worden. Later zullen vast alle details van de indrukwekkende reis aan bod komen. De vele hoogtepunten en de momenten dat het even wat zwaarder was. Eén van die hoogtepunten moet zeker geweest zijn het bekend maken van het voorlopige bedrag dat de vrienden voor Stichting Goal hebben ingezameld. De teller staat nu op € 12.500 en naar verluid gaat die richting de € 15.000.

De Stichting Goal zet zich in voor mensen met een beperking en ouderen met een zorgbehoefte. Het hele jaar door organiseert GOAL diverse activiteiten voor deze doelgroepen op o.a. Het Losserhof en het Bouwhuis. Sander en Niels werken beiden op Het Losserhof. Op 11 juli werd ook de Tour d’Goal gereden, een 100 kilometer lange fietstocht langs zorginstanties die bij Stichting Goal zijn aangesloten. Diverse ondernemers, politici, zorgmedewerkers en "oud" topsporters zoals Theo Snelders, Erwin Nijboer, Tom Veelers en Gianni Romme klommen op de pedalen. De start en finish was bij het Losserhof en gecombineerd met de aankomst van de fietsende vrienden uit Estartit was het een groot feest met allerlei mooie activiteiten. Zo waren er optredens van de Losserse formatie Triple Nix en sloten Jan en Annie (voormalig BZN) het festijn af. Voor Joeri, Niels, Sanne en Sander betekende dit ook een mooie afsluiting van hun avontuur en na het weekend keert het kwartet weer terug naar het leven van alledag.