Algemeen

Wordt Danique ’s Nederlands mooiste?

LOSSER - Ze zag een oproepje op Facebook en dacht: ach, ik ga het eens proberen als geintje, ik krijg er vast niets meer van te horen. Tot haar grote verrassing ontving Danique Scheers een mail terug van de organisatie van Mrs. Netherlands Universe dat ze geselecteerd was. Ze vulde een vragenlijst in, nam een filmpje op voor de organisatie en moest een casting via live stream doen. ’s Avonds werd ze gebeld dat ze door was voor de voorrondes in Rotterdam samen met 40 andere meiden en op 5 juni staat Danique in de finale van Mrs. Netherlands Universe in Den Haag.

Danique Scheers. Foto: Ivana van der Werf, www.ivdw-photography.nl

“Er zijn twee categorieën: Supermodel Universe en Mrs. Netherlands Universe,” vertelt de oud-inwoonster van Alphen aan den Rijn die voor de liefde twee jaar geleden naar Losser verhuisde. Met de titel Mrs. zou je verwachten dat ze getrouwd zou zijn, maar dat ontkent de Losserse: “Nee, met de Miss-titel mag je meedoen tot en met je 26ste en ik ben 27, dus dan wordt het de categorie Mrs.” Voor de show op 5 juni is ze volop in voorbereiding en krijgt vier opdrachten die ze moet uitvoeren. Als eerste moet ze kleding zien in te zamelen voor vrouwen die uit huis gevlucht zijn door huiselijk geweld en ze moet vier sponsoren zoeken voor het programmaboekje. “Ik heb er nu 3 en zoek er nog eentje voor € 50,” voegt ze er snel aan toe. Verder moet ze een kostuum laten maken of kopen waaruit blijkt dat ze Nederland vertegenwoordigt. “Ja, dat is voor als je wint en dan internationaal mee doet. Wel lastig: wordt het rood, wit, blauw of oranje? Het zijn moeilijke kleuren. Nee, ik ga sowieso niet in klederdracht,”  lacht ze. Als laatste moet Danique online tickets voor de finale zien te verkopen.

Door corona nieuwe invulling zoeken

En verder is het vooral leren lopen op hakken. “Ik loop eigenlijk nooit op hakken,” vertelt ze, “En vooral veel tekst oefenen.” Met dat laatste zal ze weinig moeite hebben, want in het dagelijks leven speelt Danique in musicals en theaterstukken. Met corona viel haar werk stil, een reden om zich op het modellenwerk te storten. “Alles wat ik leuk vond stopte. Ik kon alleen maar thuiszitten en TV kijken. Daar kon ik niet tegen,” blikt de finaliste terug, “Ik moest iets gaan zoeken om weer energie te krijgen. Ik heb toen een fotoshoot met een fotograaf ingepland en me ingeschreven bij modellenbureaus en zo langzaamaan beginnen de opdrachten binnen te komen.” Hoe groot de kans is dat ze wint? “Ik weet het niet,” antwoordt ze, “Ik vind het al gewoon hartstikke leuk om mee te doen en weer nieuwe mensen te ontmoeten. Voor de rest ga ik gewoon door met waarmee ik bezig ben. Volgende week sta ik weer in Nijverdal in het Openluchttheater in een stuk over de oorlog.”

 

Foto:

Ivana van der Werf
@ivdw_photography
https://www.ivdw-photography.nl/

Uw reactie