Algemeen

Willem van der Linde: 'Records verbroken bij Helders Fees 2022'

HELLENDOORN – Een dag na de feestweek is de Hofmansweide weer schoon. “Met z'n allen hebben we dat flink aangepakt”, zegt de voorzitter van de Oranjevereniging. Volgens hem bestond het Helders Fees dit jaar uit louter hoogtepunten. “Het mooiste is toch dat we in Hellendoorn met de vrijwilligers een week lang zo'n gigantisch feest kunnen bouwen. De tent en het terrein waren de hele tijd gezellig vol. Ook bij de Biergarten en buitenbar. We hadden een goed programma en de bezoekers waren goedgemutst. Ze kwamen om samen gezellig feest te vieren!”

Impressie

Per avond kwamen naar schatting zo'n drie tot vierduizend mensen op het feestterrein. 's Middags wat minder, maar in de loop van de week zijn dat vele duizenden bezoekers geweest! Met stralende ogen zit de kleuter voorop de motor bij een lid van de MCNH. Hij geniet met volle teugen van het rondjes rijden, terwijl zijn ouders trots toekijken en het tafereel met de camera vastleggen voor later. Misschien wordt hij wel een groot coureur. De medaille, na de rit gekregen, is zijn grote schat. Daarna rent hij met z'n zusje naar de brandweerauto's. Ook heel spannend, zeker als je nog klein bent. Misschien wordt-ie toch wel brandweerman! Zomaar wat indrukken van afgelopen donderdagmiddag bij het Helders Fees,de motoropstapdag en het 112-Plein van de hulpdiensten.

Feest van het hele dorp

Het Helders Fees georganiseerd door de Oranjevereniging is een feest waar meerdere verenigingen en heel veel vrijwilligers de schouders onder zetten en samen werken.Hier wordt bewezen waar een klein dorp groot in kan zijn! De hele feestweek met allerlei activiteiten en de hele week kermis op de Hofmansweide is zonder meer bijzonder geslaagd te noemen. Een super gaaf feest! Voor iedereen wat wils, jong en oud, je kon er in de beide tenten echt uit je dak gaan! Lekker koel biertje drinken...Op de Facebook pagina kan alles nog eens herbeleefd worden; een overvloed aan prachtige beelden. Alle geweldige bands en dj's, de pubquiz (winnaar Jarno's Jochies), alle beachvolleyballers (gewonnen door Flesje 1), vakantierit en stoere motorrijders, het ringsteken, Kareltje en Jasmijn, het vogelschieten met het eerste (rake) schot van de burgemeester. Erik Vosman (een vrijwilliger die hielp bij de opbouw) is de schutterskoning van 2022 en Tim Harbers won bij de jeugd. De super gezellige afsluitende zaterdagavond. Met het massaal meegezongen Helders Volkslied werd deze geweldige feestweek afgesloten. Nu op naar het Helders Fees 2023!

 Fotografie Mike Rikken