Algemeen

Wijkkamer Hagedoorn deelt knuffels en warmte uit

ALMELO -  Wie kan in uw omgeving wel een knuffel gebruiken? Of een beetje extra warmte? In de Wijkkamer van Avedan in De Hagedoorn zijn deelnemers de afgelopen weken heel druk geweest met het haken en breien van knuffels en warme dekens. „Iets doen voor een ander, daar word je warm van”, zeggen ze. Het idee ontstond spontaan in de Wijkkamer. „Ik handwerk al vaak voor het goede doel. We hebben samen bedacht om dit in de Wijkkamer wat groter op te pakken. Onze eerste gedachte was om iets te maken voor de kinderen die gevlucht zijn uit Oekraïne. Maar daar bleek al veel voor te worden gedaan. Dus hebben we met elkaar gezocht naar een andere bestemming”, vertelt Ria Huiskes. En die was snel gevonden, want in het Nieuwstraatkwartier en in andere wijken van Almelo zijn ook mensen die het moeilijk hebben en zich misschien geen kerstcadeautje voor een kind kunnen veroorloven. 

Ayse Türkmen maakte een grote warme deken waar wel twee kindjes onder passen, Emine Erol haakte lappenpopjes voor de allerkleinsten, Miranda Sanders legde zich toe op leuke dieren en Ria ging zelf aan de slag met zorgenvriendjes. „Dat zijn knuffels met een klein vakje voorin waar een kind een briefje in kan doen met daarop iets waar je je zorgen om maakt. Dat je het zo even opschrijft schijnt echt te helpen.”

De handwerk-actie gaf een hoop gezelligheid in de Wijkkamer. Al pratend maakten de dames heel wat meters haak- en breiwerk. De andere bezoekers droegen ook een steentje bij, Avedan zorgde voor de materialen.  ‘Heel leuk om samen te doen. Maar als ik echt nauwkeurig moest tellen, deed ik het wel thuis’, lacht Miranda. Emine nam voor het netjes in elkaar zetten haar knuffeltjes ook mee naar huis. Maar de eindresultaten staan nu allemaal te pronken in De Hagedoorn.

Bent u of kent u iemand die wel een knuffel kan gebruiken? Mail dan naar coördinator Linda Meijer van wijkkamer De Hagedoorn, L.Meijer@avedan.nl of bel 0630037419. Zij kiest samen met de handwerksters de bewoners uit die een knuffel of deken kunnen ophalen.