Algemeen

Wierdense Matthijs Tempelaar groeit als judoka en topsporter

WIERDEN – Matthijs Tempelaar uit Wierden is vorige week zaterdag als kampioen op het IJsselmond Cup judo toernooi te Kampen gekroond. De jonge topsporter groeit volgens trainer Marc Haagsma zienderogen als judoka en als mens.

Matthijs is nog maar dertien jaar, maar judoot vanaf zijn zesde bij Judoschool Haagsma, die wekelijks judolessen aanbiedt in Wierden. Afgelopen september is Matthijs gestart op Het Noordik te Almelo en vanuit die opleiding zijn trainingen goed kan plannen.

Momenteel maakt Matthijs zeven trainingen per week, waarvan twee al vroeg in de ochtend in Hengelo. Hij plant zijn week zorgvuldig in, doet dat samen met zijn ouders en overlegt ook met school en met zijn coach. "Ik kom in contact met docenten om te overleggen. Dat was in begin nog wel een lastig, maar ik word er steeds beter in", vertelt de Judoka. Of hij nog wel tijd over heeft voor vrienden is zijn antwoord ja. "Ik moet dit natuurlijk wel plannen, maar ik heb ook niet elk weekend wedstrijden.”

Judoschool Haagsma geeft iedere dinsdag bij sportcentrum Body Fit judolessen van 16.00 uur tot 18.00 uur. Interesse? De hele maand juni staat in het teken van proeflessen. Meld je via www.dejudoschool.nl aan voor een proefles.