Algemeen

Widerode en Het Galjoen grote winnaars schoolvoetbaltoernooi

WIERDEN – Eindelijk, na drie jaar was het zover! De leerlingen van de Wierdense basisscholen mochten weer op het veld hobbelen voor het befaamde schoolvoetbaltoernooi. Op maandag 11 en dinsdag 12 april werd er tegen elkaar gestreden om de eer van de eigen school te redden, nadat corona twee edities lang roet in het eten had gegooid. De organisatoren van SVZW hadden een mooi toernooischema in elkaar gezet voor de teams van de hoogste groepen van de basisscholen. Traditiegetrouw werden die wedstrijden vooraf gegaan door het Kanariepietjestoernooi voor de kleuters van de groepen twee. Het plezier spatte er vanaf en de toeschouwers genoten zichtbaar.

Ook het echte voetbaltoernooi trok veel bekijks. Er werd volop sportief en fanatiek gestreden voor een plek in de halve finale. Uiteindelijk versloegen daarin de meisjes van Het Galjoen die van De Driesprong, terwijl op het veld daarnaast de Mariaschool Het Galjoen 3 aan de zegekar bond na strafschoppen. Voor het oog van heel veel toeschouwers was in de spannende finale Het Galjoen de bovenliggende partij en wist terecht kampioen te worden door de Mariaschool na rust overtuigend met 2-0 te verslaan.

Bij de jongens was het even spannend, zo niet nog spannender. De Morgenster won van de Mariaschool, terwijl de Widerode te sterk bleek voor de Sjaloomschool. De finale was een prachtwedstrijd. De Morgenster opende sterk en kwam na een strafschop met 1-0 voor, maar vlak voor rust scoorde de Widerode uit een counter plotseling tegen. Na rust had De Morgenster het duel kunnen beslissen, maar de keeper van de Widerode redde een paar keer zeer knap. Vlak voor tijd had laatstgenoemde school zelfs nog een kans op de winst, maar na een 1-1 gelijkspel moesten strafschoppen de beslissing brengen. Na drie strafschoppen was de stand nog gelijk, maar in de vijfde ronde trok de Widerode aan het langste eind en mocht zich uiteindelijk kampioen noemen. En dat na zo’n spannende finale.

De voortreffelijke organisatoren hadden voor elk deelnemend team een beker geregeld die alle aanvoerders na afloop uitgereikt kregen door Heraclesdoelman Janis Blaswich. De teams van Het Galjoen en de Widerode kregen ook nog een enorme wisselbokaal die het komend jaar zeker een trotse plek zal krijgen binnen beide scholen. En zo kwam na twee dagen van sportieve strijd onder een heerlijk voorjaarszonnetje weer een eind aan deze mooie editie.