Algemeen

Wicher en Ali 60 jaar getrouwd

VRIEZENVEEN - Ondanks de coronaperikelen werd er bij Wicher en Ali, uit Vriezenveen, toch stil gestaan bij het heugelijke feit dat het alweer 60 jaar geleden is dat zij elkaar het jawoord gaven.

 

Wicher Roelofsen werd op 15 februari 1940 geboren aan de Hammerweg en Ali Oudendijk werd een dag later op 16 februari geboren aan het Westeinde. De vroedvrouw destijds liet bij de geboorte van Ali weten: “We hebben ook al een jongen voor haar.” En 20 jaar later kreeg de vroedvrouw gelijk, Wicher en Ali stapten in 1960 in het huwelijksbootje.

 

Niet veel later werd het gezin compleet met de komst van twee zoons. De eerste jaren woonde het gezin aan het Westeinde. Later werd er verhuisd naar het ouderlijke huis van Wicher aan de Hammerweg 90. De jaren die volgden bleven zij hier wonen, tot op de dag van vandaag.

 

Hierna is de familie Roelofsen uitgebreid met drie kleinkinderen en ondertussen alweer een paar van ‘De koale kaante’. Sinds Wicher met de vut is, zijn er prachtige reizen door het stel gemaakt. Onder andere bezoeken aan veel Europese steden en aan Sint-Petersburg. Daarnaast heeft Wicher een hobby ontwikkeld: het restaureren van oude auto’s. Inmiddels heeft hij al verschillende soorten oldtimers opgeknapt, van MG’s tot aan Austin Healeys. Met Ali als navigator heeft het stel verschillende ritten op hun naam staan. Onder andere de meerdaagse Octagonrit.

 

Nu ze allebei afgelopen februari de leeftijd van 80 jaar hebben bereikt worden de oldtimerritten minder lang. Toch wordt er door Wicher en Ali niet minder van het leven genoten. Vorige week dinsdag werd er gezellig met de familie gedineerd en werd stil gestaan bij het diamanten huwelijk van het stel.