Algemeen

Werkzaamheden Bernard Leurinkstraat

LOSSER - Aannemer Dura Vermeer is maandag 19 april jl. gestart met de werkzaamheden in de Bernard Leurinkstraat vanaf de parkeerplaats achter Marktzicht tot de Sportlaan kruising met de Gildehauserweg. Dit betekent dat de kruising Bernard Leurinkstraat – Brinkstraat en Bernard-Leurinkstraat – Scholtinkstraat zijn afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Winkels en woningen blijven bereikbaar
De straat is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. U kunt dus niet met uw auto bij uw woning of winkel komen. U kunt wel langs het werk lopen. De winkels en woningen blijven te voet bereikbaar.
Waarom hier aan het werk?
In de Brinkstraat eindigt nu het hemelwaterriool dat in het hele Centrumplan is aangelegd. Bij hevige regenbuien zakt het regenwater via de infiltratiekratten die onder de grote parkeerplaatsen zijn aangelegd en via het hemelwaterriool in de grond. Bij hele hevige regenbuien kan dit water niet zo snel in de grond zakken en moet het ergens in over storten. Dit gebeurt straks bij de Bleek. Daarom wordt nu de verbinding vanaf de Brinkstraat via de Bernard Leurinkstraat naar de Bleek gemaakt.
Heeft u vragen over de bereikbaarheid? Dan kunt u contact opnemen met Jan Kaspers, de buurtconciërge, tel. 06-43398075. Hij kan u op werkdagen van 9.00 tot 16.00 uur verder helpen. 
Planning
Er wordt verwacht dat de doorgang Scholtinkstraat – Sportlaan vanaf vrijdagmiddag 28 mei weer opengaat voor verkeer. Het gedeelte van de Bernard Leurinkstraat vanaf de kruising met de Brinkstraat tot de Scholtinkstraat zal waarschijnlijk 18 juni klaar zijn. Door obstakels in de grond of extreme weersomstandigheden kan deze planning uitlopen.
BouwApp
Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Dan kunt u de BouwApp  downloaden via Google Play of de App Store. Zoek naar project: ‘Centrumplan Losser’ en klik op ‘volgen’.