Algemeen

Weids en welgelegen wonen aan het hofje in Het Weggeler

ALMELO - Wonen op een rustige locatie aan de rand van Almelo. Binnen tien minuten sta je met je fiets in de binnenstad. En je zit zo met de auto op de snelweg. Roosdom Tijhuis start in mei met de bouw van de woningen in Plan Het Weggeler, dat is gelegen in de wijk Nieuwland waar vroeger de machinefabriek Rossmark gevestigd was. Waar je niet alleen fraai woont, maar ook duurzaam. Er worden in totaal 17 energieneutrale woningen gebouwd in drie verschillende types.

“We hebben al eerder met Roosdom Tijhuis samengewerkt met Zuidbroek en Nijrees. Nu hebben we deze mooie, energie-neutrale woningen in onze portefeuille”, geeft makelaar Henri Nieuwenhuis van Plaggemars Makelaars aan.

Samen met collega Olaf Weghorst van Weghorst Makelaardij begeleidt hij geïnteresseerden bij de aankoop van een van deze nog te bouwen woningen.

Drie energiezuinige woningtypes

In het hofje op Het Weggeler worden in totaal 17 woningen gebouwd in drie verschillende types. De drie vrijstaande woningen zijn inmiddels al verkocht. Van de zes ruime twee-onder-een-kapwoningen model ‘Weids’ zijn er nog drie beschikbaar. Van woningmodel ‘Welgelegen’, waarvan er acht worden gebouwd, is de helft nog beschikbaar.

De woningen van Het Weggeler zijn nóg zuiniger dan de BENG-normering. Zo beschikken de huizen straks over een bodemwarmtepomp en zijn standaard voorzien van zonnepanelen. “De woningen zijn erg duurzaam en nog energiezuiniger dan vereist in het bouwbesluit. De bewoners dragen niet alleen bij aan een beter milieu, ze besparen ook op de energiekosten. Erg fijn met de huidige hoge energieprijzen”, benadrukt Nieuwenhuis. “Door de bodemwarmtepomp heb je alles wat je nodig hebt om te verwarmen. Dat reguleer je zelf. Alleen voor de televisie en het opladen van je telefoon heb je nog stroom nodig. Je zou eventueel kunnen uitbreiden met extra zonnepanelen op je dak.”

Vele voorzieningen

Alle woningen worden hoogwaardig afgewerkt met een badkamer en toilet met sanitair en tegelwerk. Kopers ontvangen een tegoed om een keuken naar wens uit te zoeken. Er is mogelijkheid tot uitbouw, waarbij er een keuze kan worden gemaakt tussen 1,20 en 2,40 meter. Zowel op de begane grond als op de eerste verdieping komt vloerverwarming en -koeling. De hele woning is voorzien van triple HR+++ glas en op het dak worden zonnepanelen geplaatst. De twee-onder-een-kapwoningen worden voorzien van een gemetselde berging. Olaf Weghorst: “Het zijn allemaal volwaardige gezinswoningen, met een zeer ruime tuin voor een nieuwbouwwoning. Achter in het hofje komt een speelvoorziening. De straat is verkeersluw, een supermarkt om de hoek, scholen zijn dichtbij. Dus ideaal voor gezinnen.”

Kopen is bouwen

Voor Het Weggeler zijn nog enkele woningen beschikbaar. De prijzen van deze woningen variëren van €477.500 tot €446.000 vrij op naam, inclusief voorzieningen. Nieuwenhuis: “En er wordt in mei begonnen met de bouw. Naar verwachting wordt dan eind eerste kwartaal, begin tweede kwartaal 2024 de woningen opgeleverd.” En er is een optie om zonder risico te kopen. “We zien dat het weer nodig wordt in de huidige woningmarkt. Dit geeft kopers de zekerheid dat ze straks niet met twee hypotheken komen te zitten.”