Algemeen

Geslaagde 33e editie Rijsserbergloop

Wederom een succesvolle editie van de Assist Verzuim Rijsserbergloop!

RIJSSEN - Al ruim 30 jaar lang organiseert AV Rijssen dit prachtige loopevenement. Met een heuvelachtig parcours door de Rijssense bossen is de Assist Verzuim Rijsserbergloop een bekend fenomeen en een ware uitdaging voor iedere loper. Sinds 2008 is de Reginox bedrijvenloop ook onderdeel van dit prachtige evenement. Mede dankzij de sponsoren is dit een hardloopfestijn dat zijn weerga niet kent, met deelnemers uit verschillende landen zoals België, Marokko en Spanje.

Deze keer met favorieten als Gert Jan Wassink en Danny Koppelman.
Danny Koppelman finishte met 30.29 net boven de grens van het half uur.
Gert Jan Wassink finishte op deze tien kilometer als tweede in 31.14.
De thuisfavoriet Leon Sanderman volgde als derde in 33.53. Allemaal geweldige prestaties!

Bij de dames was de winst voor Saskia Schutte in 40.13, gevolgd door Marieke van der Vegt in 40.38 en de derde podiumplaats werd bezet door Patty Buiten. Mooie tijden werden er gelopen onder perfecte weersomstandigheden.
Alle andere uitslagen zijn te vinden op www.uitslagen.nl

Het parcours is zeer uitdagend en heuvelachtig door de prachtige omgeving van de Rijsserberg. Het parcours is voor 95% geasfalteerd en daarmee razendsnel. De 5 km bestaat uit 2 ronden en de 10 km uit 3 ronden. Een uitdaging voor zowel de recreatieven als de wedstrijdloper.

Ook aan de kinderen is gedacht. Er waren maar liefst drie afstanden waar zij aan mee konden doen, zoals de bambinoloop voor kids t/m 6 jaar. Onder begeleiding van hun ouders/opa’s en oma’s konden de kinderen proeven aan de hardloopsport. Ook de kidsruns voor jeugd t/m 9 jaar en de kidsrun voor de jeugd t/m 12 jaar zijn steeds populairder aan het worden. Dit jaar konden zij gratis meedoen met dank aan de Regiobank.

De organisatie kijkt terug op een fantastisch evenement dat dankzij de vrijwilligers tot een groot succes is geworden en in de wijde omtrek haar bekendheid geniet.

AV Rijssen maakt zich op voor aankomende nieuwe evenementen zoals:
De Brekeldrunnerstrail op 1 oktober 2022 en de Sans Online crossloop op 12 november 2022.
Deze zijn onderdeel van het Zorgsaam SNS Crosscircuit.