Algemeen

Wandeling ‘Geheimen van de Eendenbeek’

Benieuwd naar de geheimen van de Eendenbeek? Ga zaterdag 5 september mee op ontdekkingstocht langs deze beek en door dit mooie stukje landschap. Met de natuurgids van Landschap Overijssel kom je bij de mooiste plekken. Wist je dat het landschap rondom de beek sinds de middeleeuwen nauwelijks veranderd is? De wandeling is in de middag en duurt ongeveer 2 tot 2,5 uur. Meld je van te voren online aan.

De Eendenbeek is één van de vele beekjes in Noordoost Twente. Bijzonder is het historische karakter van het Dal van de Eendenbeek. Het landschap rondom de beek is namelijk sinds de middeleeuwen nauwelijks veranderd. De beek is opgeleid. Wat dat betekent gaan we tijdens de excursie ontdekken. Natuurlijk is er ook aandacht voor de planten en dieren in de omgeving. Tip: trek stevige schoenen of laarzen aan.

Rekening houden met corona

Tijdens onze wandelingen houden we rekening met het coronavirus. We houden 1,5 meter afstand van elkaar. Per wandeling kunnen er daarom een beperkt aantal mensen mee. Wil je mee, dan meld je je vooraf online aan. Zonder aanmelding kun je niet mee. Hoest je, ben je verkouden of heb jij of een gezinslid koorts, blijf dan thuis.

 

Praktische informatie
De wandeling ‘Geheimen van de Eendenbeek’ is zaterdagmiddag 5 september. Het start bij Infocentrum IJs & Es, Bergweg 8 in Vasse/Mander. Omdat er een klein aantal mensen mee kan, is vooraf aanmelden nodig. Ga hiervoor naar de website www.landschapoverijssel.nl/activiteiten en meld je online aan. Na aanmelding krijg je de exacte starttijd door. De bijdrage voor deze wandeling is € 5,-, kinderen € 2,50.  Donateurs van Landschap Overijssel mogen gratis mee op vertoon van hun ledenpas. Vergeet je niet je pas mee te nemen?

 

FOTO: Rindert Veltman