Algemeen

Waardebonnen voor inwoners gemeente Tubbergen in financieel moeilijke situatie

TUBBERGEN - SKDT is een grote Kringloopwinkel in Ootmarsum. Eigenaar Rudi Tukkers geeft aan dat zijn kringloopwinkel geen winstoogmerk heeft. Zijn hoofdoel is dat hij mensen met een beperking of een afstand tot de arbeidsmarkt een werkplek wil geven waar ze goed  begeleid worden. “We willen een plek creëren waar iedereen welkom is en zichzelf kan en mág zijn”, aldus Rudi Tukkers.

V.l.n.r.: Mariska Jogems, Anne Lansink (beide Sociaal werker armoede bij SWTD), Demi Klaassen (Personeelszaken & Promotie SKDT) en Rudi Tukkers (eigenaar SKDT).

Vanaf de oprichting van SKDT eind vorig jaar, is er een  goede samenwerking met SWTD (Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland). Cliënten van Mariska Jogems, Astrid Wessling of Anne Lansink, die huisraad nodig hebben, maar dit niet kunnen betalen vanwege financiële krapte, worden verwezen naar SKDT. Eigenaar Rudi Tukkers zorgt ervoor dat zij een tweedehands koelkast, bankstel, wasmachine of andere huisraad krijgen wanneer de verwijzing via SWTD komt.Om mensen, uit de gemeenten Tubbergen en Dinkelland, die vanwege hun financiële situatie bij de sociaal werkers armoede van SWTD bekend zijn nog beter te kunnen helpen worden vanaf 1 oktober a.s. tegoedbonnen van SKDT uitgegeven. De tegoedbonnen hebben een waarde van vijftig euro per persoon en worden jaarlijks op 1 oktober verstrekt door SWTD, gefinancierd door SKDT. Met deze bonnen hebben de inwoners meer keuzevrijheid en allemaal hetzelfde budget.

Tieners uit deze gezinnen kunnen zelf gaan shoppen in Ootmarsum. SKDT weet door deze bonnen dat ze het écht nodig hebben. Mogelijk moedigt deze actie inwoners van de gemeenten Tubbergen en Dinkelland ook aan om hun mooie spullen aan SKDT te doneren nu ze weten dat de spullen goed terecht komen.

Mariska Jogems: “Het werkt tweeledig, we helpen mensen aan goede tweedehands spullen waarbij ze zelf een keuze hebben en daarnaast kan het helpen om mensen over de streep te trekken om zich bij SWTD te melden. Wanneer mensen hulp nodig hebben omdat ze weinig geld hebben, kan de Sociaal werker armoede daarbij ondersteunen. In de gemeenten Tubbergen en Dinkelland speelt schaamte vaak een grote rol om de drempel om zich te melden voor hulp bij SWTD of bij Schakel.