Algemeen

Voorleeskampioen van de Veldkamp

DENEKAMP - Op woensdag 16 november werd de finale van de voorleeswedstrijd gehouden op De Veldkamp. De Veldkamp is een Leader in Me school waar er gewerkt wordt met leiderschapsrollen. Zo heeft elke leerling een leiderschapsrol binnen de school. De klaskampioenen van groep 7 en 8 waren Doutze, Gijs, Tessa en Carolien. Zij streden voor de titel voorleeskampioen van De Veldkamp.

Er werd voorgelezen voor een groot publiek, dit publiek bestond uit leerlingen en leerkrachten van groep 6 tot 8. Naast een publiek was er een heuse vakjury. Deze bestond uit vier leerlingen: Jouke, Daan, Sep en Thijs, die deze leiderschapsrol hebben, en oud-collega’s juf Elly en juf Carla. De presentatie van de voorleeswedstrijd was in handen van het presentatie duo AJ en Imke. Alle vier de kandidaten lazen een stuk voor uit hun gekozen boek en wat deden ze dat goed! Je kon een speld horen vallen in de zaal. Na een spannende middag was het tijd voor het jury overleg. Volgens de jury was het een erg lastige keuze maar de winnaar was bekend: Gijs! Gijs las voor uit het boek ‘Hou ze in de gaten’ van Robert Stine.

Naast een chocoladeletter, die alle deelnemers kregen, kreeg Gijs een oorkonde en een boekenbon. Nu Gijs de titel voorleeskampioen heeft, is het tijd voor de volgende ronde: de voorleeswedstrijd tussen alle schoolwinnaars in het Kulturhus.

Team de Veldkamp wenst Gijs heel veel succes en nogmaals gefeliciteerd.