Algemeen

Volop woningbouwplannen in Dinkelland

DINKELLAND - Ruimte voor nieuwbouw, dat vinden we belangrijk in de gemeente Dinkelland. Voldoende woningaanbod voor iedereen, zodat inwoners niet uit Dinkelland weg moeten trekken om de enige reden dat er geen aanbod beschikbaar is. De komende jaren worden er vele nieuwe kavels voor woningbouw ontwikkeld. De woningbouwplannen zijn verdeeld over zeven locaties. Er worden woningen voor zowel starters, senioren als gezinnen gerealiseerd. Twee van deze woningbouwplannen zijn momenteel al in een vergevorderd stadium.

De zeven woningbouwplannen zijn verdeeld over vijf kernen: Weerselo, Deurningen, Saasveld, Ootmarsum en Denekamp.
Wethouder Ben Blokhuis: “We zorgen er samen voor dat er in Dinkelland gebouwd kan worden op basis van de behoefte.” Deze plannen zijn samen met de kernen opgesteld. Hierbij is gekeken wat er op korte en middellange termijn nodig is.  Het bestemmingsplan voor de Hopmanstraat in Denekamp en Erve Molenbeek in Ootmarsum is onlangs vastgesteld. De inschrijving voor uitgifte van de Hopmanstraat is vrijdag 14 mei geëindigd. De uitgifte voor Erve Molenbeek volgt op korte termijn.

Hopmanstraat Denekamp
In het plan voor de Hopmanstraat worden zes woningbouwkavels uitgegeven op een plek waar eerder de voormalige gemeentewerf van Denekamp stond. De nieuwbouwwoningenbevinden zich in een stedelijke omgeving. Er is voldoende parkeerruimte en er ligt een speeltuin dichtbij de kavels.

Erve Molenbeek Ootmarsum
Op deze mooie locatie, waar eerder de gemeentewerf van Ootmarsum was, komen binnenkort zeven grote woningbouwkavels beschikbaar. Een parkje, een vijver, de Commanderie en het Openluchtmuseum zijn de directe buren in deze omgeving. De vele voorzieningen in het centrum van Ootmarsum, met bijzondere winkels en galerieën, liggen op loopafstand.

Ontwikkeling overige plannen
In Dinkelland gaat het naast de Hopmanstraat en Erve Molenbeek om de volgende plannen: Denekamp Oost, Ootmarsum Brookhuis Noordwest, Deurningen Vierde Veld DSVD, Saasveld de Lenne en Weerselo ’t Spikkert 3. Voor de verschillende plannen zit de ontwikkeling in een andere fase.

“We vinden het belangrijk om iedereen in Dinkelland op de hoogte te houden van het woningaanbod”, aldus Blokhuis.

Op www.kavelsindinkelland.nl en onze social media kanalen is er daarom na besluitvorming meer informatie te vinden over de verschillende plannen.