Algemeen

Volle agenda kapsalon ‘t Krulhuuske in Erve Mensman
Blije Paula en Simone pakken kam en schaar weer op

GEESTEREN - “Ja, wij zijn er weer.” De blijdschap en het enthousiasme klinken duidelijk door in de stem van Paula Lohuis. Na elf weken ‘thuiszitten’ staat ze deze woensdagochtend weer in haar vertrouwde omgeving, kapsalon ’t Krulhuuske in Erve Mensman in Geesteren. Medewerkers hebben slingers opgehangen en op de muur tussen de spiegels hangt een leuke kleurplaat met de tekst ‘Welkom terug’.

“En ik ben niet de enige die blij is voegt ze er ongevraagd aan toe, wetend dat die vraag toch wel gesteld wordt. “Wat denk je van de bewoners. Die zitten letterlijk met hun handen in het haar”, zegt ze lachend. “Stel je eens voor, de meesten komen elke week om de haren te laten wassen en föhnen, om krullen te laten zetten, het kapsel weer in fatsoen te laten brengen. Sommigen waren vlak voordat de deur dicht moest toe aan een nieuw permanent of knipbeurt. Als je dan elf weken lang moet wachten ontstaat er wel enige wildgroei.”

Uitje

Paula is al 25 jaar de vaste kapster voor de locaties Erve Mensman in Geesteren en Meulenhof in Tubbergen en werkt samen met collega Simone Beld. Elke donderdag en vrijdag nemen zij de bewoners letterlijk onder handen. Zij kennen ze bij naam en de bewoners kennen hen. “Zeker in het weekeinde willen ze er mooi gekapt bijlopen. Dat zijn ze van vroeger uit zo gewend en dat blijft. Wij halen ze ook van hun kamer op en brengen ze weer terug”, vertelt Paula. “Het is een heel sociale activiteit, een echt uitje voor hen. We praten over allerlei zaken, er is koffie en het is gewoon heel gezellig. Het is veel meer dan wassen, knippen en föhnen. Er ontstaat een vertrouwensband.”

Volle agenda

Geen wonder dus dat de telefoon roodgloeiend stond en de mailbox volstroomde sinds bekend werd dat de kappers weer mogen knippen. Een blik op het scherm van de geopende tablet spreekt boekdelen. De agenda staat volledig volgeboekt. “We moeten een flinke inhaalslag maken. Helaas mogen wij nog niet met ons tweeën in dezelfde ruimte aan het werk. Dan wordt het te druk en kunnen wij onvoldoende afstand houden. Het zal dus nog wel even duren voor we helemaal op schema zitten en iedereen aan de beurt is geweest”, zegt de kapster. Ze is ondertussen routineus met de schaar en kam aan het werk. De vloer raakt bezaaid met haarlokken van mevrouw Kamphuis. Het grijze haar van de bejaarde dame kan inderdaad wel wat onderhoud gebruiken. Dat krijgt ze. Haar ogen en de glimlach rond haar mond zeggen dat ze het fijn vindt.

TriviumMeulenbeltZorg

Binnen TriviumMeulenbeltZorg (TMZ) zetten ruim 2400 medewerkers en 1600 vrijwilligers zich dagelijks in om ouderen en chronisch zieken goede en persoonlijke zorg te bieden. In haar moderne en duurzame woonzorgcomplexen en bij mensen thuis biedt TMZ onder andere verpleging, verzorging, begeleiding en personenalarmering. TMZ is actief in de gemeenten Almelo, Borne, Enschede, Hengelo, Tubbergen en Twenterand. De relatie tussen cliënten, medewerkers en andere betrokkenen staat centraal. Samen maken zij de zorg persoonlijk.