Algemeen

Vol trots neemt Kristel de gloednieuwe duo-fiets voor haar woongroep in ontvangst

OLDENZAAL - Kristel Nijhuis heeft al jaren een heel fijn plekje in de woonvoorziening van de JP van den Bent stichting. Hier wonen vijftien mensen met een geestelijke beperking. Afgelopen donderdag mocht ze een gloednieuwe duo-fiets in ontvangst nemen. Ze kon haar geluk niet op en samen met haar broertje Joost maakte ze direct een testritje waarbij ze lekker hard door de bocht scheurden. Joost is mede-eigenaar van ’t Raedthuys Financiële Diensten, die dit prachtige cadeau mogelijk heeft gemaakt.

“In het kader van ons twintig jarig jubileum wilden we als bedrijf ook graag een steentje bijdragen aan het Maatschappelijk verantwoord ondernemen (Mvo)”, vertelt Roy Velthuis, de andere eigenaar van het bedrijf. “Nadat verschillende ideeën voorbij waren gekomen, waren we toch het meest enthousiast over de aanschaf van een duo-fiets. In samenwerking met NH1816 Verzekeringen, die Mvo ook hoog in het vaandel heeft staan, hebben we dit mogelijk kunnen maken.” 

“Hoe mooi is het als de bewoners samen met begeleiders of familie de wijk in kunnen,” vult Joost het verhaal aan. “Hun wereld wordt een stuk groter en het draagt bij aan hun vitaliteit. Ze worden er fitter van.” Huka, een fietsenfabriek uit Oldenzaal, leverde de fiets en financierde een deel. Zwiep Fietsen gaat het onderhoud doen. Kristel was in ieder geval blij verrast en fietste er direct samen met Joost mee naar de woonvoorziening om hem aan haar medebewoners te laten zien. 

De JP van den Bent stichting kan altijd vrijwilligers gebruiken. Als je het leuk vindt om een stukje te gaan fietsen met één van de bewoners, kan je bellen naar tel. 0641707314. De woonvoorziening bevindt zich aan de Vlaanderenlaan 24.