Algemeen

Voetbalschoenen inleveren voor Stichting Kicks4Africa bij de Missietent weer mogelijk

OLDENZAAL - Kicks4Africa, de stichting die tweedehands voetbalschoenen inzamelt voor kinderen in Zuid-Afrika, is verheugd dat de najaarskermis ondanks de coronacrisis gewoon doorgaat. Ook nu weer is het mogelijk de schoenen in te leveren bij de Missietent. Er is het meest behoefte aan voetbalschoenen tot en met maat 39 die uiteraard nog netjes en heel zijn maar ook schoon. 

Samenwerking Missietent

Stan Benneker, oprichter van Kicks4Africa, is erg blij met de belangstelling van de vrijwilligers van de Missietent voor zijn actie. “Het levert jaarlijks een flinke hoeveelheid voetbalschoenen op, die nog goed bruikbaar zijn in Zuid-Afrika”, aldus Stan, “en bovendien krijgen diegenen die de schoenen inleveren, 25 gratis lootjes waarmee mooie prijzen te winnen zijn”. Een win-winsituatie dus.

 

Stichting

Kicks4Africa bestaat sinds 2015 toen Stan als 15-jarige jongen in Zuid-Afrika zag dat de kinderen daar op blote voeten voetballen. En dan niet op een mooi grasmatje maar op zanderige vlaktes vol afval en stenen. De actie heeft zijn de oprichting zo’n enorme ontwikkeling doorgemaakt, dat begin dit jaar is besloten er een stichting van te maken. Dit biedt veel extra mogelijkheden. De stichting heeft de ANBI-status aangevraagd en heeft nu een eigen bankrekening waarop donaties kunnen worden gestort. De middelen worden gebruikt om de voetbalschoenen bij de samenwerkingspartner in Zuid-Afrika, MAVU Sport Development, te krijgen. Tot voor kort werd alles door Stan en zijn ouders uit eigen middelen bekostigd. Ook kan de stichting rekenen op de gratis diensten van diverse Oldenzaalse bedrijven.

 

Corona

De huidige crisis gooit wel roet in het eten wat betreft allerlei nieuwe plannen die het bestuur van de stichting heeft omdat reizen naar Zuid-Afrika op dit moment niet mogelijk is. Anderzijds is er nu ook voldoende tijd om de plannen gedegen uit te werken in de hoop dat ze in 2021 kunnen worden uitgerold.

 

De tweedehands voetbalschoenen kunnen van 25 tot en met 28 september a.s. worden ingeleverd bij de Missietent op de Najaarskermis in Oldenzaal. Het wordt gewaardeerd dat de schoenen heel en schoon zijn en aan elkaar worden geknoopt. De stichting zamelt geen gewone schoenen, laarzen en gymschoenen in. www.kicks4africa.nl.