Algemeen

Vlag buurtschap De Pollen - West Geesteren onthuld

DE POLLEN / WEST GEESTEREN - Op zaterdag 18 juni is de vlag van buurtschap De Pollen - West Geesteren onthuld door de burgemeesters van Twenterand en Tubbergen, de beide gemeenten waar het buurtschap is gelegen.

Tijdens een officiële bijeenkomst op de grens van beide gemeenten hebben burgemeester mevrouw W. Haverkamp van Tubbergen en burgemeester meneer H. Broekhuizen de vlag feestelijk onthuld door de vlag samen te hijsen.

De Pollen - West Geesteren is de eerste kern binnen de twee gemeenten met een eigen vlag. De vlag is ontworpen door Anke Jansen-Wuite een inwoonster van De Pollen. Zij heeft gekozen voor een ontwerp dat past bij het buurtschap. De vlag is verdeeld in twee delen. Eén deel voor De Pollen, blauw met gele zandpollen en één deel voor West Geesteren, een klavertje, voor landbouw, in een zilver (wit) vlak. Het buurtschap straalt in het dagelijks leven rust uit en dit is terug te zien in de vlag.

De voorzitster van Plaatselijk Belang De Pollen - West Geesteren gaf aan dat zij als buurtschap trots zijn nu een eigen vlag te hebben, waarmee saamhorigheid een gezicht krijgt. Tijdens de Zomerfeesten, waarvoor De Pollen - West Geesteren in de wijde omgeving bekend staat, zal de vlag goed zichtbaar zijn en ook tijdens het 75-jarig jubileum van het buurtschap volgend jaar zal er volop gevlagd worden.

Beide burgemeesters vonden de gelegenheid zeer bijzonder. De burgemeesters benoemden in hun gezamenlijke toespraak de vlag te gebruiken bij gemeente overstijgende zaken die te maken hebben met De Pollen - West Geesteren. Beiden kregen aan het eind van de bijeenkomst een vlag overhandigd door de voorzitster van Plaatselijk Belang De Pollen - West Geesteren.

De vlag kon die middag door de buurtgenoten worden aangeschaft en is vanaf nu te koop bij de plaatselijke supermarkt.

Uw reactie