Algemeen

Vijverconcert Harmonie Sint-Jan:
drum, dans, show en popmuziek

Dansers van Dance Studio Janien tijdens de repetitie van het Vijverconcert. fotograaf: Simon Dirks
Dansers van Dance Studio Janien tijdens de repetitie van het Vijverconcert. Fotograaf Simon Dirs

WIERDEN – Het B-orkest en de slagwerkgroep van Harmonie Sint-Jan zitten op vrijdag 1 juli om 20.00 uur klaar voor het traditionele Vijverconcert bij het gemeentehuis van Wierden. In tegenstelling tot vorige edities waarin het A-orkest het concert verzorgde, is het dit jaar een concert vóór en dóór de Wierdense jeugd. Het programma is populair en bovendien uitgebreid met diverse showelementen.

In de weken voorafgaand aan het concert hebben leden en docenten van de Harmonie Sint-Jan een muziekworkshop gegeven aan leerlingen van de groepen vijf, zes en zeven van basisscholen de Widerode, het Galjoen en de Mariaschool uit Wierden. Ook een flink aantal leerlingen van (speciaal onderwijs) De Brug uit Almelo heeft afgelopen week de muziekworkshop gehad. Tijdens deze workshop hebben alle leerlingen een muziekstuk geleerd, dat ze met het orkest mogen komen meespelen op 1 juli. Hiervoor hebben ze allen een ‘slagwerk emmer’ en ‘drumstokjes’ ontvangen en zelfs een YouTube filmpje met uitleg om thuis verder te kunnen oefenen.

Ook nieuw dit jaar: tijdens het Vijverconcert speelt er een studentencombo van ArtEZ mee. Zij zullen samen met het orkest de Wierdense Merle Sjoers begeleiden met onder andere de nummers ‘Door de wind’ en ‘Zij gelooft in mij’. Leden van Dance Studio Janien leveren ook een mooie bijdrage aan het concert. De dansers zijn onder andere te zien tijdens een medley van Lady Gaga. Daarnaast laten ze ook hun spectaculaire openingsdans zien die zij speciaal voor het NK Jazz- en showdance hebben ontwikkeld. Zij voeren deze dans voor het eerst op livemuziek uit in een speciaal voor hen geschreven arrangement. Wim Maulany maakt het stuk ‘Kung Fu Panda’ beeldend met een Kungfu demonstratie.

Het mag duidelijk zijn dat het een veelzijdig programma betreft met veel verschillende kunst disciplines: een programma geschikt voor jong en oud met uitsluitend lichte, populaire muziek. Verzekerd zijn van een zitplaats? Neemt dan vooral een eigen (camping)stoel mee. En ook deel uitmaken van het ‘slagwerkspektakel’? Oefen dan alvast thuis via https://youtu.be/sST7JnPFf50

Er zijn trouwens nog emmers en stokjes beschikbaar, deze worden voorafgaand aan het concert uitgedeeld aan degenen die mee willen doen. Bij slecht weer wordt het concert verplaatst naar een binnen-locatie. Dat wordt op het laatste moment via social media bekend gemaakt.