Algemeen

Viertal Hertruiters Nederlands kampioen!

HELLENDOORN - Zaterdag 20 augustus waren de Nederlandse Kampioenschappen (Hippiade) voor de viertallen en de teams voor het verenigingskampioenschap op het KNHS-centrum in Ermelo. Van PSV Hertruiters waren er twee pony viertallen en twee pony teams geselecteerd.

Het viertal in de klasse M met Amke Pot, Nikky Dollen, Silke Pot en Floor Veerkamp onder leiding van Anke Ekkel – van de Maat maakte een geweldige start door met een monsterscore van ruim 70% het goud te pakken. Ze reden een hele mooie proef. Nederlands kampioen!! Wat een mooie prestatie! Het hoogst haalbare podium in deze tak van de ponysport.

Hierna kwamen de teams aan start met 8 dressuurcombinaties en 8 springers. Voor dressuur kwamen in actie: Thijmen Hosmar, Melissa Eshuis, Sophie ter Haar, Luc Eshuis, Maura Vliek, Linde Vliek, Nikky Dollen en Silke Pot. Voor het springen: Thijs Eshuis, Thijmen Hosmar, Twan van Dijke, Berber Nijland, Sanne van Dijke, Floor Veerkamp en Luc Eshuis. De teams kwamen op een 17e en 19e plek van de 27 deelnemers.

Ondertussen was ook het viertal in de klasse L aan de beurt met Maura Vliek, Melissa Eshuis, Linde Vliek en Luc Eshuis onder leiding van Janet Elshof – van de Maat. Zij reden een nette proef met 66,75% en eindigden op een mooie 5e plaats in een sterk deelnemersveld van 15 deelnemers.

" Onze viertallen zagen er prachtig uit in de kleding van Happy Horse Ruitersport. Ze kregen een compliment van de jury over de eenheid die zij uitstraalden".

Toen iedereen gereden had was het tijd voor ontspanning en eten. De barbecue was mee en we hadden een gezellig terras in onze meegenomen tent. Als afsluiting de huldiging: het dak ging eraf en Anke werd uitgeroepen tot meest enthousiaste commandant van alle huldigingen.

Het was een geweldige dag waarvoor alle leden, ouders en vrijwilligers zicht enthousiast in hebben gezet. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een bijzondere dag: zon, spanning, opwinding, een lach en een traan, inspanning, zweet, overwinning, maar bovenal gezellige sfeer en saamhorigheid. Alles wat zo belangrijk is voor een club en vereniging!