Algemeen

Vieringen rondom Pasen in de H. Pancratiusparochie voor iedereen live te volgen

TUBBERGEN - Het pastorale team van de H. Pancratiusparochie zal de drie dagen rondom Pasen – Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Pasen zelf – vieren vanuit de Pancratiusbasiliek en dit wordt live gestreamd via KerkTV. Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus, kunnen er geen vieringen gehouden worden waar kerkbezoekers bij aanwezig zijn; dus is ervoor gekozen om dit via internet aan te bieden.

Het hoogtepunt van het kerkelijke leven wordt aanstaande zondag gevierd met Pasen, maar kan onder de huidige omstandigheden niet in alle uitbundigheid gevierd worden met een volle kerk. Om de parochianen toch thuis de gelegenheid te bieden mee te vieren, kunnen de vieringen live gevolgd worden via de website van de parochie: www.hpancratius.nl. Deze zijn voor iedereen vrij toegankelijk.

Op Witte Donderdag – de dag van het laatste avondmaal – wordt er gevierd om 19.00 uur. De dag van Jezus’ kruisiging, Goede Vrijdag, wordt herdacht om 15.00 en 19.00 uur. De paaswake, waarin het paasfeest gevierd wordt, begint om 20.00 uur. Op eerste paasdag zal er vervolgens om 10.30 uur gevierd worden.

Ook op de daaropvolgende zondagen zal het pastorale team vieringen zonder kerkbezoekers in de Pancratiusbasiliek blijven verzorgen, tot de maatregelen rondom het coronavirus zijn opgeheven. Tot die tijd blijven de vieringen via de website voor iedereen vrij toegankelijk.