Algemeen

Vier geslaagden uit één gezin

LATTROP - Het was toch een bijzonder jaar met alle covid-19 beperkende maatregelen. Zeker voor de studenten, zo waren er bijna geen fysieke lessen, maar wel veel Teams, Zoom en zelfstudie. Daarom is het bijzonder knap om in deze rare tijden je studie tot een goed einde te brengen. Extra bijzonder is het wanneer alle vier kinderen uit één gezin hun diploma halen en dat gebeurde bij de Familie Tijscholte in Lattrop.

Anouk volbracht haar studie aan het Saxion te Apeldoorn: HBO Hotelmanagement. Ze slaagde na een succesvolle afstudeerdopdracht bij Kees Smit als Eventmanager. Anouk heeft ondertussen een baan geaccepteerd bij de gemeente Dinkelland als communicatiemedewerker.

Maud volgde eveneens een studie aan het Saxion (Enschede), en wel HBO Fashion and Textile Technologies. 

Ze slaagde met een negen voor haar afstudeerproject bij Ten Cate outdoor Fabrics. Ze gaat de komende twee jaar het Fast Forward traject in waar ze vier dagen per week gaat werken bij verschillende bedrijven en een dag in de week haar master probeert te halen.

Rens volgde zijn studie aan het ROC in Hengelo, opleiding Bouwkunde. Ondanks de coronabeperkingen bij zijn stagegever BAJO Bouw in Raalte wist ook hij dit succesvol af te sluiten, Rens gaat nu een HBO Bouwkunde opleiding volgen in Zwolle.

Jochem, de jongste telg, wist zijn HAVO diploma te behalen en richt zich nu op zijn vervolgstudie aan het Saxion: Bouwtechnisch Bedrijfskunde in Enschede.

Tijscholte senior kan als trotse vader alleen met heel veel respect terugkijken op wat de kinderen gepresteerd hebben in dit hele rare jaar. Als blijk van waardering gaan ze met het gehele gezin, inclusief aanhang, een weekend uitwaaien aan de Waddenzee, dit hebben ze dan ook meer dan verdiend.