Algemeen

Verzorging van top tot teen bij Pedicure Praktijk Lyla

ALMELO - In haar pedicurepraktijk stort Lyla van Houwelingen zich sinds een aantal maanden op de voeten. De (medisch) verzorgende kant heeft altijd haar interesse gehad. In haar eigen praktijk naast haar huis is ze ook all-round Permanente Make-up specialist. “Het is heel dankbaar werk. Soms komen mensen met complete voetproblemen bij je en ze lopend lachend weer weg.”

Lyla van Houwelingen heeft haar eigen pedicurepraktijk aan huis.

Volgens Lyla is er veel verborgen voetleed, bij zowel mannen als vrouwen. “Ik liep zelf bij de pedicure vanwege voetproblemen. Voor de een is het een stukje wellness, maar er zijn meer dan genoeg mensen die deze extra verzorging aan de voeten nodig hebben.”

Een teveel aan eelt is erg pijnlijk en kan bijvoorbeeld tot hele vervelende likdoorns lijden. “Door heel veel eelt onder je voeten kan je gecompenseerd gaan lopen, waardoor weer andere kwalen ontstaan. In mijn praktijk zorg ik ervoor dat dit teveel aan eelt wordt weggehaald. De behandeling is niet pijnlijk en voor mensen met zere voeten brengt dit zeker een verlichting. Het voelt alsof je daarna op wolkjes loopt.”

Lyla heeft eerst enkele keren met een pedicure meegelopen, voordat ze de beslissing nam zichzelf verder te willen ontwikkelen. In haar praktijk Creative Clinics naast huis biedt ze namelijk al het aanbrengen van permanente make-up. “De pedicure is een hele mooie aanvulling”, geeft Lyla aan. In mei heeft ze haar diploma behaald. Ze volgde de opleiding bij Pedi Roda in Almelo. “Normaal staat er een jaar voor maar vanwege Corona heeft alles iets langer geduurd. We hebben eerst de theorie afgerond, zodat we daarna weer mensen konden uitnodigen om te oefenen voor de praktijk.”

De lockdown heeft de jonge Almelose onderneemster gebruikt om in de voortuin een ruime, nieuwe praktijk neer te zetten. De salon is voorzien van airco en in de winter is het heerlijk warm. Ook is een nieuwe behandelstoel, met stoelverwarming, aangeschaft.  In haar salon kunnen cliënten terecht voor de behandeling van onder meer likdoorns, ingegroeide teennagels, schimmelinfecties (zoals kalknagels) en het knippen van nagels. Wie het op prijs stelt, worden de nagels voorzien van nagellak.

Een bezoek aan de pedicure is niet voorbehouden aan mensen met voetproblemen. “Een pedicure is meer dan alleen nageltjes knippen. Iedereen die zuinig op zijn voeten is, is gebaat bij een behandeling. We vergeten wel eens dat onze voeten ons overal naar toe brengen. Ze dragen notabene ons hele lichaam. Doordat ze in schoenen zitten worden ze nog wel eens vergeten. Aandacht voor je voeten is voor niemand een overbodige luxe. Regelmatig een goede voetverzorging houd je voeten soepel en in een goede conditie.”

Van Houwelingen voelt zich als een vis in het water in haar pedicurepraktijk. “Het is ongelofelijk hoe dankbaar het werk van een pedicure is. Nagenoeg iedereen is blij met je werk. Op dit moment ben ik geschoold als basispedicure, ik doe alle basishandelingen. In de toekomst zou ik mij graag verder willen ontwikkelen door de opleiding tot medisch pedicure te volgen. Dan kan ik nog meer mensen helpen.”

Pedicurepraktijk Lyla van Houwelingen is te vinden aan de Schierstins 34 op de Schelfhorst. U kunt alleen langskomen na het maken van een (telefonische) afspraak. Bellen kan van maandag tot en met zaterdag naar 06-21 480 708. De behandeldagen zijn maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 20.00 uur en zaterdag van 12.00 tot 18.00 uur.